Hoppa till huvudinnehåll

Staden prickade sig själv: Gamla sjukvårdsskolan i Ekenäs måste snyggas upp

Gammalt grönt trähus där färgen flagnar.
Trähuset vid Raseborgsvägen har tidigare fungerat som skolbyggnad. Gammalt grönt trähus där färgen flagnar. Bild: Helena Rosenblad / Yle Ekenäs,Raseborg,träbyggnader,fasad,Fasadrenovering,målfärger,Västnyland,sjukis

Det stora gröna trähuset vid tidigare sjukvårdsskolan i Ekenäs målas om i år. Fasaderna vid Raseborgsvägen 5 är i dåligt skick och förfular omgivningen.

Vid stadens egen gårds- och gatusyn i fjol höstas konstaterades att byggnaden var i dåligt skick. Miljö- och byggnadsnämnden uppmanade i början av det här året staden att sätta byggnaden i skick.

Staden fick in tio anbud för målningsarbetena. En del av dem förkastades eftersom de inte uppfyllde kraven i anbudsbegäran.

Gamla gröna trähus.
Det lilla trähuset till höger målades i fjol somras. Gamla gröna trähus. Bild: Helena Rosenblad / Yle Ekenäs,Raseborg,träbyggnader,fasad,Fasadrenovering,målfärger,Västnyland,sjukis

Tekniska nämnden valde entreprenör på sitt möte på tisdagen (20.3).

Det är företaget Tmi Christoffer Öhman från Karis som kommer att måla byggnaden för 86 300 euro. Det högsta anbudet var mer än dubbelt så dyrt.

Staden hade reserverat 150 000 euro för fasadsaneringen. Det lilla gröna trähuset invid målades i fjol somras.

Gamla sjukdvårdsskolan i Ekenäs.