Hoppa till huvudinnehåll

ESPN: Zlatan Ibrahimovic lämnar Man United – flyttar till USA

Zlatan Ibrahimovic tränar.
Zlatan Ibrahimovic på väg bort från Manchester United. Zlatan Ibrahimovic tränar. Bild: AFP / Lehtikuva Zlatan Ibrahimović,fotboll

Den svenska fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic har spelat sin sista match för Manchester United, skriver ESPN. Istället ska han skriva på för LA Galaxy senare denna vecka.

Ibrahimovic har inte spelat för United sedan den engelska ligamatchen mot Burnley den 26 december – som ser ut att bli hans sista i den röda tröjan.

Den 36-åriga anfallsprofilen är nära ett kontrakt med MLS-klubben LA Galaxy, enligt ESPN:s och ansedda journalisten Mark Ogdens källor.

Ibrahimovic hade fyra månader kvar av sitt avtal med United, men det kontraktet har upplösts, bekräftade klubben några timmar efter ESPN:s nyhet.

Ibrahimovic har besvärats av en knäskada och endast spelat ströminuter denna Premier League-säsong. Under sina knappa två år i United har han totalt gjort 29 mål på 53 matcher.

Landslagsdörren öppen

Transferfönstret i MLS är öppet fram till den 1 maj. Ibrahimovic har flera gånger tidigare kopplats samman med en flytt till LA Galaxy.

Det är fortfarande oklart om Ibrahimovic, som lämnade det svenska landslaget efter EM i Frankrike 2016, är intresserad av sommarens VM-turnering i Ryssland.

– Jag vill inte komma bara för att jag är någon. Dörren är inte stängd för något egentligen. Vill jag så är jag där, sade Zlatan i början av mars.

Läs mera:

Zlatan i VM trots allt? Ibrahimovic öppnar för blågul comeback: ”Vill jag så är jag där”

Zlatan Ibrahimovic slutade i landslaget efter EM 2016 och har knappt spelat fotboll denna säsong. Men ändå kan den svenska superstjärnan finnas med i sommarens VM-turnering. Jag saknar landslaget, säger Zlatan.

Artikeln uppdaterad klockan 19.50 med att Ibrahimovic kontrakt med United är upplöst.