Hoppa till huvudinnehåll

HS: Majoriteten av Börsklubbens medlemmar redo att ta med kvinnor i klubben

Skylten Helsingfors börsklubb
Tiden verkar vara inne för att ta med kvinnor i Börsklubben igen. Skylten Helsingfors börsklubb Bild: Yle/Anna Savonius Skylt,Klubb,Herrklubb,börsskylt

Över hälften av medlemmarna i Börsklubben vill tillåta kvinnor som medlemmar i klubben, skriver Helsingin Sanomat. Börsklubben i Helsingfors presenterade resultatet av medlemsenkäten i kväll på sitt vårmöte.

Enligt tidningen röstade 53,4 procent av medlemmarna för att ta med kvinnor i klubben, medan 46,4 procent röstade emot att ta med kvinnor. Röstningsprocenten låg på cirka 74 procent.

För att öppna upp för kvinnliga medlemmar räcker det ändå inte med att majoriteten i medlemsenkäten är för. Det kräver en stadgeändring som ska godkännas av två tredjedels majoritet under två på varandra efterföljande föreningsmöten.

Börsklubbens styrelse föreslog att medlemmarna fattar beslut om huruvida kvinnor kan tas med i klubben eller inte under sina medlemsmöten 14.6 och 13.8.

Klubbens tidigare ordförande Kaj-Gustaf Bergh och Helsingforsbörsens vd Henrik Husman stöder tanken om att kvinnor tas med.

Börsklubben i Helsingfors grundades i mars år 1910. Förbudet att ta in kvinnor som klubbmedlemmar lades till i föreningens stadgar år 1997.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen