Hoppa till huvudinnehåll

Skadan ställer till det: Patrik Laine kan missa ett par veckor

Patrik Laine skjuter.
Patrik Laine borta ett tag. Patrik Laine skjuter. Bild: Icon Sportswire / All Over Press Patrik Laine

Patrik Laines skada håller honom borta åtminstone en eller två matcher, säger Winnipeg Jets tränare Paul Maurice efter dagens träningspass.

Det var i matchen mot Los Angeles Kings som olyckan var framme. Alec Martinez skott träffade Laine ovanför vänstra vristen och Jets målspruta fick ledas in i omklädningsrummet.

Laine stod över dagens träningar och efter passet berättade Winnipegs tränare Paul Maurice att spelare efter dylika skador oftast är tillbaka på 4–14 dagar.

– Ingenting är sönder. Vi vet inte hur snabbt det här går över. Men jag är inte alltför orolig, säger Maurice på NHL:s webbplats.

– Vi vill inte ha honom och stappla omkring på isen. Genast han kan sätta foten i skridskon och skrinna, är han tillbaka i match.

Fördel Ovetjkin

Svullnaden har sjunkit och Laine kan stöda sig på foten, men spel är inte ännu aktuellt. 19-åringen missar åtminstone en eller två matcher, enligt Maurice.

Laine kämpar om skytteligasegern i NHL och ligger ett mål bakom Aleksander Ovetjkin med sina 43 fullträffar. Nio matcher återstår av grundserien för Jets, som är på väg mot slutspel.

Winnipeg möter härnäst Anaheim Ducks natten till lördag finsk tid och ställs två dagar senare mot Nashville Predators.

Läs också