Hoppa till huvudinnehåll

Energy Week i Vasa var en succé – 4 500 besökare är nytt rekord

Energy Week
Energy Week Bild: Energy Week energibranschen

Årets upplaga av Vasa Energy Week var en succé, meddelar arrangörerna. I år kretsade mycket kring digitalisering, lagring av energi och förnybara energikällor.

Under veckan samlades folk inom energibranschen för att nätverka och delta i seminarier. Det ordnades också en tävling där årets mest intressanta energilösning premierades.

På onsdagen lockades folk till torget för att provköra energisnåla bilar och bekanta sig med Vasa stads biogasbussar.

Nytt rekord i deltagare

I år lyckades man locka kring 4 500 deltagare, vilket är cirka 400 fler jämfört med i fjol. Ökningen syntes bland annat på seminarierna om vindkraft och gas, där salarna var proppfulla.

Energy Week
Energy Week Bild: Energy Week energibranschen

4 500 deltagare är nytt rekord.

- Mängden har ökat stadigt år efter år. Själv trodde jag inte att mängden skulle öka mycket från ifjol men det gjorde den, säger Hanna Alavillamo på Vasek.

- Utöver det glädjeämnet är det också speciellt roligt att notera hur stor uppmärksamhet veckan har fått såväl i Finland som utomlands.

Vasek koordinerade veckan och fungerade också som arrangör tillsammans med Österbottens handelskammare, Teknologicentret Merinova, Expo Österbotten, Vasa universitet, Helsingfors universitet och Enterprise Europe Network.

Också Österbottens förbund och Viexpo drog sitt strå till stacken.

Energy Week 2019 ordnas mellan den 18 och 22 mars.