Hoppa till huvudinnehåll

Dagens TV-thriller: Om Mäkäräinen är på pallen är Kuzmina i gungning

Kaisa Mäkäräinen har slagläge inför dagens jaktstart i Tiumen. Tar hon en pallplacering kommer världscupledaren Anastasija Kuzmina att ha all press på sig inför den avslutande masstarten i morgon.

Mäkäräinen stod för en perfekt insats i sprinten och vände på den negativa trend som hon dragits med sedan OS. I och med andra platsen så krympte Kuzminas ledning i världscupen till 27 poäng, då man strukit de två sämsta resultaten för säsongen.

Mäkäräinen har ett ypperligt läge att knipa en topplacering i dag, medan Kuzmina får jobba för att ta en plats bland de sex främsta.

Mäkäräinen måste lyckas

Kaisa Mäkäräinen och gårdagssegraren Darja Domratjeva startar så gott som samtidigt ut i spåret i dag. De har ett försprång på 30 sekunder till norskan Tiril Eckhoff som startar som trea.

Kuzmina startar som tolva, en minut och fem sekunder efter täten. Slovakiskan har i praktiken hela världscupgrädden framför sig, vilket gör att oddset för en storslagen upphämtning är högt. För att ta sig in bland de sex främsta får det inte bli fler än två bommar på vallen.

En sifferexercis visar att dagens jaktstart är av yttersta vikt för Mäkäräinen. Om hon vinner dagens jaktstart samtidigt som Kuzmina är sexa betyder det att poängskillnaden i sammandraget krymper till fem poäng.

Om Mäkäräinen slutar tvåa och Kuzmina är sexa är differensen elva poäng. Det utgångsläget skulle betyda att Kuzmina måste vara tvåa i morgon för att ta hem världscupen, ifall Mäkäräinen vinner masstarten. Mycket står alltså på spel i dag.

Damernas jakstart sänds med start klockan 15.55 på TV2 och Arenan.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport