Hoppa till huvudinnehåll

På tv i dag: Fourcade säkrar sjunde världscuptiteln

Martin Fourcade.
Martian Fourcade skriver ett nytt stycke historia i dag? Martin Fourcade. Bild: All Over Press Martin Fourcade

Fransmannen Martin Fourcade kommer med stor sannolikhet att skriva skidskyttehistoria då världscupavslutningen i ryska Tiumen fortsätter med jaktstart i dag. Fourcade blir den första skidskytten att vinna sju världscuptitlar. Följ tävlingen på Arenan.

Inför säsongens näst sista tävling leder Fourcade världscupen med 83 poäng till godo på norrmannen Johannes Bö. Bara en katastrof av Fourcade och ett dunderlopp av Bö kan skjuta upp avgörandet till morgondagens masstart.

Bö bör samla 28 poäng mer än Fourcade i dag för att hindra fransmannen från att säkra världscupsegern. Det betyder att om Bö vinner får inte Fourcade vara bland de tio främsta. Osannolikt, men i teorin möjligt.

Fourcade startar dagens jakststart med 33 sekunders till godo på landsmannen Simon Desthieux och 34 sekunder före svensken Fredrik Lindström.

Johannes Bö åker ut som fjortonde man och har 1:22 till täten vid start. Allt är bäddat för en seger för Fourcade, i så fall den nionde för säsongen.

Olli Hiidensalo och Tero Seppälä tog sig också till dagens jaktstart. Hiidensalo startar som 42:a med 2:28 till täten och Seppälä som 59:a med 3:02 till täten.

För finländarna är jaktstarten säsongens sista tävling då varken Hiidensalo eller Seppälä har kvalificerat sig för söndagens masstart.

Herrar jakstart klockan 13.55 Yle Arenan och klockan 15.10 på TV2

Läs också

Nyligen publicerat - Sport