Hoppa till huvudinnehåll

Patrik Laine tillbaka i rinken – kampen om skyttekungstiteln fortsätter

Patrik Laine gjorde comeback mot Anaheim.
Patrik Laine jagar Aleksandr Ovetjkin i skytteligan. Patrik Laine gjorde comeback mot Anaheim. Bild: Icon Sportswire All Rights Reserved Patrik Laine,Winnipeg Jets

Han bönade och bad om att få spela. Till slut gav chefstränaren Paul Maurice med sig. Patrik Laine skakade av sig sin fotskada och gjorde comeback då Winnipeg vann över Anaheim med 3–2 efter förlängning.

I onsdags hette det att Laine skulle vara tvungen att vila i fyra till fjorton dagar. Han skadade foten efter att ha blockerat ett skott i tisdagens match mot Los Angeles.

Tonåringens fotskada läkte emellertid snabbt. Man han var tvungen att övertyga chefstränaren Paul Maurice först.

Laine deltog i ett par minuter i fredagens morgonträningar och åkte fram till Maurice och konstaterade: ”Jag ska spela i kväll”.

Maurice gav med sig.

– Okej, men du deltar i hela morgonpasset. Han klev tillbaka in i rinken och körde på hårdare än någonsin tidigare för att övertyga alla om att han är redo, berättar Maurice till Winnipeg Sun.

Laine eller Ovetjkin?

Laine kämpar i allra högsta grad om segern i NHL:s skytteliga. Aleksandr Ovetjkin är etta med 44 mål, medan Laine har 43.

Den fajten var ändå inte orsaken till att finländaren spelade mot Anaheim.

– Om jag spelar, så är inte det orsaken. Skytteligan påverkar inte mitt beslut, sade han före matchen.

Laine såg fräsch ut mot Anaheim men kammade noll. Trots fem skott och över 18 minuter istid.

Winnipeg vann matchen med 3–2 efter förlängning och Jets har fortfarande små chanser att passera Nashville, som toppar NHL:s västra konferens.

Läs också