Hoppa till huvudinnehåll

Säsongen över för Jokerit – tappade ledningen två gånger mot CSKA

Jokeritspelare deppar på bänken
Sommarlov väntar för Jokerit. Jokeritspelare deppar på bänken Bild: Lehtikuva ishockey,KHL,Jokerit

Jokerit lyckades inte tvinga fram en sjunde och avgörande match mot CSKA Moskva. Det ryska storlaget vann dagens match i Helsingfors och går vidare till konferensfinalen där man möter SKA S:t Petersburg.

Jokerit har spelat med kniven mot strupen de senaste dagarna. Två gånger har laget vunnit då det gällt som mest men någon tredje rak seger mot CSKA Moskva blev det inte.

CSKA Moskva vann dagens match på bortaplan med 4–3 och går vidare efter 4–2 i matcher. För Jokerit är därmed säsongen över.

– Det bättre laget går vidare, CSKA var inte så mycket bättre men tillräckligt. Vi gav allt men det räckte inte, säger Jokerits tränare Jukka Jalonen till Viasat efter matchen.

För Jalonen var det här också sista matchen i Jokerits bås. Jalonen tar över Lejonen efter vårens VM.

Jokerit tappade ledningen två gånger

Karri Rämö som storspelade i torsdags då Jokerit vann den rekordlånga femte matchen fanns inte med i laguppställningen i dag. I stället var det Ryan Zapolski som vaktade målet och efter 12.35 fick han kapitulera för första gången.

Hemmalaget lyckades ändå vända och gick till den första periodpausen med en 2–1-ledning efter mål av Tommi Huhtala och Eeli Tolvanen.

Michail Grigorenko kvitterade för gästerna tidigt i mittperioden men två och en halv minut senare satte John Norman 3–2 för Jokerit.

Men inte den här gången höll ledningen speciellt länge och gästerna avgjorde matchen i den andra perioden. Först kvitterade Kirill Petrov och några minuter senare satte Sergej Andronov 4–3 som blev segermålet.

– Vi har spelat riktigt bra och jag tycker vi förtjänade att få serien till en sjunde och avgörande match. De två första matcherna i Moskva var svåra men efter det har vi spelat riktigt bra.

– Vi är verkligen besvikna men vi kan ändå vara nöjda med säsongen, säger lagkapten Peter Regin.

Jokerits förlust betyder att Eeli Tolvanen nu gjort sitt i laget och han åker nu över till Nashville för att fortsätta sin säsong där.

– Han är en otrolig spelare, det har varit ett nöje att få spela med honom, säger Regin.

Resultat:

Jokerit – CSKA Moskva 3–4
12.35 0–1 Andrej Kuzmenko (Martjenko)
17.20 1–1 Tommi Huhtala (Niemi, Anttila)
18.11 2–1 Eeli Tolvanen (O´Neill, Jensen)
20.38 2–2 Michail Grigorenko (Kaprizov) pp
23.10 3–2 John Norman (Jormakka, Lauridsen)
27.24 3–3 Kirill Petrov (Popov)
32.48 3–4 Sergej Andronov

Läs också