Hoppa till huvudinnehåll

Uutissuomalainen: Majoriteten av finländarna skulle fälla social- och hälsovårdsreformen

En man i en entré till ett sjukhus.
En man i en entré till ett sjukhus. Bild: All Over Press/ Ismo Pekkarinen sjukhus,hälsovård,Norra Karelens centralsjukhus,hälsa,jour

Uutissuomalainen har låtit göra en gallup som visar att nästan tre av fem finländare skulle fälla social- och hälsovårdsreformen.

I gallupen frågades det om man borde avbryta beredningen av social- och hälsovårdsreformen. Tre av fem var för att avbryta beredningen.

Däremot var bara en av fem för att fortsätta förberedelserna av reformen. Starkaste stödet för reformen fanns bland Centerns väljare, där knappt tre av fem var för reformen.

Bland Samlingspartiets väljare delades åsikterna rätt så jämt, eftersom 42 procent av Samlingspartiets anhängare var för reformen medan 41 procent motsatte sig den.

Största motståndet för reformen fanns bland vänsterförbundets anhängare där 84 procent av väljarna motsatte sig reformen.

Uutissuomalainen beställde gallupen av Tietoykkönen. Tusen människor i en nationellt representativ konsumentpanel svarade på inätgallupen. Felmarginalen i gallupen är 3,1 procentenheter.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes