Hoppa till huvudinnehåll

Tor tappade tremålsledning – Karhut kvitterade finalserien

Innebandyspelare
Jonas Hällfors gjorde ett mål mot Karhut (arkivbild). Innebandyspelare Bild: Lovisa Tor / Benny Liljendahl Lovisa Tor,innebandy,Sb vaasa,innebandyspelare,Innebandys 1-division,jonas hällfors

Lovisa Tor ledde med både 4–1 och 5–2 mot Karhut i den andra finalmatchen i division 1 men lyckades inte knyta ihop säcken. Istället kom Björneborgslaget tillbaka och utjämnade matchserien.

Lovisa Tor inledde finalserien mot Karhut med en klar seger på hemmaplan i lördags. När lagen möttes i Björneborg i dag såg det länge ut som att Tor skulle ta en andra rak seger men då rasade allt.

Tor ledde med 4–1 efter den första perioden och när Jonas Hällfors satte 5–2 halvvägs in i matchen gick laget för andra gången upp i en tremålsledning.

Tors första halva av matchen var stark men den andra var riktigt svag och Karhut lyckades vända underläge till seger. Karhut reducerade till både 3–5 och 4–5 i slutet av den andra perioden.

I mitten av den sista tog laget sedan ledningen efter två mål av Joni Halminen. Spiken i kistan kom sedan med 20 sekunder kvar på klockan då Halminen gjorde sitt tredje mål för kvällen.

Conny Lindblom lyckades reducera för Tor i slutsekunderna men närmare än så kom laget inte. Finalserien står nu 1–1 i matcher. Nästa final spelas i Lovisa på onsdag.

Resultat:

Karhut – Lovisa Tor 7–6