Hoppa till huvudinnehåll

Underbara och påfrestande drömmar om det perfekta hemmet

Pernilla Månsson Colt och Gert Wingårdh står vid en husfasad.
Pernilla Månsson Colt och Gert Wingårdh står vid en husfasad. Bild: SVT / Markus Lindgren Yle Fem,Pernilla Månsson Colt,Gert Wingårdh,säsong 3

Svenska serien Husdrömmar med Pernilla Månsson Colt och Gert Wingårdh är tillbaka med en tredje säsong. Genom de åtta avsnitten får vi följa en lång rad olika människor och olika husdrömmar - drömmar som i de flesta fall både är underbara och påfrestande.

Också denna säsongs får vi i det första avsnittet hälsa på några av de familjer som vi mött tidigare år. Vad hände sen? Har huset i Billeberga slutat luta?

Blev Sebastian och Anna klara med sin husbåt? Och hur gick det egentligen med Bill och Marie i Höganäs, har de lyckats hitta tillbaka till varandra?

I den nya säsongen möter vi Erik och Marie som har hittat sitt drömhus vid havet i Skåne, en gammal villa som stått där i över hundra år.

Tanken var att de bara skulle behöva göra en lätt renovering, men inflyttningen närmar sig och både tiden och kostnaderna tickar iväg när huset bjuder på överraskningar.

Taras och Tanja har träffats mitt i livet och drömmer om ett liv långt ifrån stan. De bygger nu sitt drömhus på en gigantisk tomt - som till och med har egen fågelsjö.

Men drömmarna är stora, önskelistan för lyxhuset är lång och ekonomin är ett ständigt orosmoment.

Katja och Jonnie insåg efter ett sjukdomsfall att de måste hitta ett enklare sätt att leva, och då kan man inte bo i ett äldre hus som ständigt måste renoveras.

Men samtidigt ville de bo kvar på samma plats. Då föddes idén om en annorlunda husdröm.

I säsongen möter vi också Simone och Tommy som drömmer om ett energisnålt passivhus, stockholmaren Lars som hittat sin dröm i ett gammalt lastbilsgarage utanför Malmö, Miaad som vill visa sin fru Oriana att han kan bygga deras drömhus samt Jim och Josefin vars byggprojekt påverkas av Gerts förslag på placering.


Orginaltitel: Husdrömmar (Säsong 3 / Sverige)
8 avsnitt
30 dagar på Arenan
Produktion: SVT / Nordvision

Säsong 3 har tidigare visats i Yle TV2 år 2016. En ny fjärde säsong startar i Yle Fem och på Yle Arenan i maj 2018.

Läs också

Nyligen publicerat - Yle Fem