Hoppa till huvudinnehåll

Eländiga formen fortsätter – Kontinen och Peers tappar i världsrankingen efter ny förlust

Henri Kontinen, John Peers.
Kontinen och Peers har vunnit bara en match under de två senaste månaderna. Henri Kontinen, John Peers. Bild: imago/Geisser/ All Over Press Henri Kontinen,John Peers

Efter en stark inledning på tennissäsongen har det gått åt pipan för dubbelparet Henri Kontinen och John Peers. I Miami förlorade duon i den andra omgången.

Mastersturneringen i Miami blev ingen framgångssaga för Kontinen och Peers som förlorade med 6–3, 3–6, 2–10 i den andra omgången mot oseedade Nikola Mektic och Alexander Peya. Kontinen/Peers var seedade som tvåa.

De senaste månaderna har varit fulla av motgångar då duon inte har fått det alls att stämma efter turneringssegern i Brisbane i början av januari.

I årets första grand slam-turnering Australian Open vann Kontinen och Peers sin första match men efter det har paret förlorat fem av sex matcher.

Efter att ha fallit i öppningsomgången i månadens första mastersturnering i Indian Wells valde duon att delta i en challenger-tävling i Texas men också där blev det överraskande sorti direkt.

I och med den färskaste förlusten kommer duon att trilla ner i alla fall en placering i världsrankingen. Kontinen som nu är trea kommer att vara antingen fyra eller femma på nästa lista.

Läs också