Hoppa till huvudinnehåll

Oskari Mörö lämnar sin tränare efter tio års samarbete – bland andra Petra Stenman ska hjälpa till i framtiden

Oskari Mörö, EM 2016
Oskari Mörö i farten under friidrotts-EM i Amsterdam 2016. Oskari Mörö, EM 2016 Bild: All Over Press Oskari Mörö,häcklöpning,friidrott

Esbo IF-löparen Oskari Mörö har brutit samarbetet med sin långvarige tränare Atte Pettinen. Ett odramatiskt beslut, berättar tränaren själv för Yle – framöver ska häcklöparen själv axla huvudansvaret för utvecklingen.

EM-fyran 2016 och den finska rekordmannen på 400 meter häck, Oskari Mörö, har gjort sitt som Atte Pettinens adept. I ett pressmeddelande från Idrottsförbundet meddelar Mörö att det tio år långa samarbetet nu är över.

– Det är ett beslut som jag har gått och funderat på sedan hösten. Jag såg att det var en passlig stund för en förändring, säger Mörö i pressmeddelandet.

Tränaren Pettinen berättar för Yle Urheilu att det inte ligger någon som helst dramatik bakom beskedet.

– Vårt förhållande har redan varit på tomgång under vintern på grund av ”Oskus” knäskada. Han har rehabiliterat den på egen hand, säger Pettinen.

Bär huvudansvaret själv

Mörö säger också att han nu kommer att satsa mer på att själv föra sin karriär framåt.

– I framtiden kommer jag att själv ansvara för den allmänna träningslinjen, säger Mörö.

Men Esbo IF-löparen poängterar att han inte bär ansvaret ensam.

– Jag kommer att vara i kontakt med Idrottsförbundets experter, säger Mörö och nämner Petra Stenman som en blivande konsult.

SFI-sportchefen och ex-landslagslöparen Stenman var tidigare grenansvarig på Idrottsförbundet för 400 meter häck och har följt med Mörös karriär ända sedan junioråren. Stenman ville inte kommentera arbetsfördelningen ytterligare i nuläget för Yle Sporten.