Hoppa till huvudinnehåll

Pargas IF får behålla Dvoršek: "Boris ska fortsätta att utveckla Piffens handboll"

Boris Dvorsek, PIF-tränare, januari 2018.
Boris Dvoršek på kontoret. Boris Dvorsek, PIF-tränare, januari 2018. Bild: Yle/Janne Isaksson Pargas IF,fredrik lunden

Många inom handbollen i Finland höjde nog på ögonbrynen när den välmeriterade tränaren Boris Dvoršek skrev på för FM-ligans bottenlag Pargas IF. Nu är det klart att han fortsätter att leda Piffens handbollsherrar i minst två säsonger till.

Boris Dvoršek ska vara ansvarig tränare för både herr- och damlaget och även verka som träningschef för hela föreningen. Han ska också utbilda Pargas IF:s handbollstränare samt delta i juniorlagens träningar i mån tid.

- Kontraktet är princip klart, men det återstår ännu några detaljer. Boris är en väldigt meriterad tränare som är jättebra för hela vår handbollsverksamhet. Vi har redan sett en bra utveckling och han är också en tränare som får ut hela potentialen hos våra yngre spelare, säger Mikael Paulin, vice ordförande för Piffens handbollssektion.

Boris Dvoršek har 25 års erfarenhet som handbollstränare och är bland annat dubbel kroatisk ligamästare med klubben RK Zagreb, som han ledde i Champions League för bara några år sedan. Han har också varit assisterande tränare för Kroatiens damlandslag som spelade OS-kvartsfinal 2012.

Vi vill att handboll ska vara etta som sport i Pargas och Boris är absolut rätt person för att göra handbollen i Pargas lite vassare
Boris Dvorsek leder Samuel Leandersson, PIF-träningar, januari 2018.
Boris Dvorsek leder Samuel Leandersson, PIF-träningar, januari 2018. Bild: Yle/Janne Isaksson Pargas IF,Boris Dvoršek

Enligt Mikael Paulin finansierar Piffen den här tränarsatsningen tack vare extern finansiering. Konkret handlar det nya kontraktet om ett kontrakt som sträcker sig över de två kommande säsongerna.

- Boris ska fortsätta att utveckla Piffens handboll, men också långsiktigt öka intresset för sporten. Vi vill att handboll ska vara etta i Pargas och Boris är absolut rätt person för att göra handbollen i Pargas lite vassare.

Oklar framtid för Tasevski och Kuzmanovski

Just nu har Piffen två utländska spelare i form av Vlatko Tasevski och David Kuzmanovski. I skrivande stund är det oklart om den utländska spelarduon får nya kontrakt.

- Vi har ännu inte förhandlat med någon av dem. Målet är att vi nästa säsong i första hand ska klara oss med inhemska spelare. Men visst kan det ändå bli aktuellt att ta in utländska förstärkningar om det till exempel uppstår skador under säsongen.

David Kuzmanovski, PIF-HIFK, 15.2.2017
David Kuzmanovski. David Kuzmanovski, PIF-HIFK, 15.2.2017 Bild: Yle/Janne Isaksson Pargas IF,david kuzmanovski

Hemmamatch mot HC HIK

På onsdagen spelar Pargas IF:s handbollsherrar sin sista match i ligakvalet. Piffen möter HC HIK från Hangö i sin hemmaborg PIUG i Pargas. Ligaplatsen för nästa säsong är redan säkrad, då Piffen som sämst blir tvåa i kvalet

I Yle Åbolands förmiddagssändning utlovade Piffenspelaren Robin Mattsson en vinst mot Hangölaget och det med fem bollar. Sett till hela säsongen gav Robin Mattsson sitt lag betyget godkänt.

Läs också