Hoppa till huvudinnehåll

President Niinistö redogjorde för sin kampanjfinansiering, överskottet går till välgörenhet

Presidentti Niinistö valmistautuu Yhteisvastuu 2018 -avauspuheeseen.
Republikens president donerar hela sitt överskott av kampanjstålar till välgörenhet. Niinistö är inte obekant med välgörenhet; i januari öppningstalade han på Gemensamt ansvar-kampanjen. Presidentti Niinistö valmistautuu Yhteisvastuu 2018 -avauspuheeseen. Bild: Kimmo Hiltunen / Yle Finlands president,Sauli Niinistö,Gemensamt ansvar (insamling)

Stödföreningen Finland 2024 meddelar att överskottet på 300 000 euro går till "förbättrandet av marginaliserade ungas livssituation och till stödjandet av deras liv".

Presidentvalet är över men republikens president fortsätter i kampanjanda då han donerar överskottet från sin valkampanj, en summa på 300 000 euro i oanvända pengar, till välgörenhet.

Niinistö redovisade sin valfinansiering på onsdagen.

Privatpersoner stod för 748 246 euro av Niinistös totalbudget på 1,53 miljoner euro. Företag bidrog med 524 600 euro.

Största enskilda bidragsgivare var Yksityisyrittäjäin Säätiö som stod för 100 000 euro, och Stiftelsen för det tvåspråkiga Finland som stack till 55 000 euro.

Överskottet går till marginaliserade ungdomar.

Niinistö är den andra kandidaten som redovisar sin finansiering. Paavo Väyrynen redovisade tidigare en valfinansiering som nu kan konstateras var nästan en tiondel av Niinistös, det vill säga lite på 160 000 euro.

  • Djurens julfred omtyckt bland djurägare i Åbo

    Katter, hundar, kaniner och en häst deltog i evenemanget.

    Förr gick utlysningen av julfreden främst ut på att freda de vilda djuren i skogen. I över tio år har kyrkan i Åbo tillsammans med Åbo Djurskyddsförening utlyst djurens julfred också för husdjuren. Många trotsade kylan och besökte Mikaelskyrkan.

  • Simon Skrabb vill inte starta några rykten, men blickar redan vidare i karriären: "Tiden börjar ju vara inne"

    Har två år kvar på kontraktet med IFK Norrköping.

    Simon Skrabb sade redan när han flyttade från Jakobstad och FF Jaro till allsvenskan att Sverige bara är ett mellansteg på vägen. Hans dröm och mål är alltjämt spel i de större ligorna i Europa. Nu handlar det om att vara hel och spela så bra som möjligt så kan en massa grejer hända under året, säger Skrabb till Yle Sporten.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes