Hoppa till huvudinnehåll

Beväpnade fotbollsägaren får hårt straff – stängs av från all fotboll i tre år

Ivan Savvidis.
Ivan Savvidis tog sig in på planen med en pistol efter att domaren blåste bort ett mål. Ivan Savvidis. Bild: AFP / Lehtikuva PAOK FC

Det blir tre års avstängning från alla fotbollsarenor för Ivan Savvidis. Paok Thessalonikis ägare rusade in på planen med en pistol i hölstret vid en grekisk ligamatch.

Ivan Savvidis minst sagt drastiska beslut att gå in på planen under slutminuterna i Paok Thessalonikis grekiska toppmöte med AEK Aten för drygt två veckor sedan får konsekvenser.

Ligans disciplinnämnd har bötfällt och stängt av Savvidis från att besöka samtliga fotbollsarenor i tre år. Dessutom får ägaren böta ungefär 100 000 euro. Paok får böter på 63 000 euro och tre poängs avdrag.

Savvidis kom in på planen med en pistol i hölstret efter att domaren hade dömt bort ett mål för Paok.

– Jag agerade känslosamt. Jag är väldigt ledsen över det som hände. Jag hade naturligtvis ingen rätt att gå in på planen så här, har Savvidis sagt i efterhand.

Det har inte spelats matcher i den grekiska ligan sedan skandalmatchen. Den kommande helgen är det planerat att återuppta spelet.

Internationella fotbollsförbundet Fifa rekommenderar att Grekland stängs av från internationell fotbollsverksamhet, uppger nyhetsbyrån AFP.