Hoppa till huvudinnehåll

Svartåföretaget SBA Interior utvidgar - köpte fastighet i Gebbelby

Ett fabrikskomples med byggnader från olika tider, främst i rödtegel. Fordon och varor står på gården. Lummig miljö, till höger syns Svartån.
SBA Interiors fabrik i Svartå har blivit trång och oändamålsenlig. Ett fabrikskomples med byggnader från olika tider, främst i rödtegel. Fordon och varor står på gården. Lummig miljö, till höger syns Svartån. Bild: SBA Svartå, Raseborg,fabrik,järnbruk,sba

Det går bra för Svartåföretaget SBA Interior som nu planerar att utvidga.

Företaget SBA Holding med i huvudsak samma ägare och samma ledning har köpt de gamla fabriksbyggnaderna i Gebbelby mellan Karis och Ekenäs.

Tanken är att iståndsätta byggnaderna på 17 000 kvadratmeter och ta dem i bruk. En del av lokalerna hyrs ut.

SBA Holding ägs av Christian Juslin och familjerna Eriksson och Sjöblom.

Långsmal ljus industrihall i metall.
De nya lokalerna finns i Gebbelby som ligger mellan Ekenäs och Karis. Långsmal ljus industrihall i metall. Bild: Yle/Robin Lindberg ten oy

Vd:n för både SBA Interior och SBA Holding Christian Juslin är förtegen om vilken typ av ny verksamhet företaget planerar att utvidga med.

SBA Interior tillverkar i dag bland annat fartygsinredningar och sköter underleveranser till metallindustrin. Fjolåret slog alla rekord, uppger Juslin.

Trånga lokaler i Svartå

Lokalerna i Svartå bruk har blivit trånga och oändamålsenliga. Företaget planerar i alla fall för tillfället inte att lämna Svartå.

SBA interior
SBA interior Bild: Yle företag,Svartå, Raseborg,Västnyland,metallindustri

SBA Interior är en av de största industriarbetsgivarna i Raseborg. Industriell verksamhet i Svartå bruk började för flera hundra år sedan.

Det nuvarande SBA Interior grundades på 1980-talet och har i dag runt 100 anställda.

Tidningen Länsi-Uusimaa var först ute med nyheten (kan kräva inloggning).

Läs också