Hoppa till huvudinnehåll

Vem ska spela Vilda i vår nya dramaserie för barn?

Flicka håller upp papper med texten "Vilda sökes"
Flicka håller upp papper med texten "Vilda sökes" Bild: Moilo / Shutterstock papper,vilda

Produktionsbolaget Moilo kommer att producera en dramaserie för BUU-klubben som heter Vilda. Serien handlar om 5-6-åriga Vilda som gör och upplever saker för första gången.

Serien kommer att spelas in i två sjok från och med den sista veckan i maj fram till midsommar (veckor 22-25 under dagstid 4 dagar/vecka) och i augusti (veckor 32-35 under dagstid 4 dagar/vecka) i huvudstadsregionen.

Nu letar vi efter en 5-6-årig flicka som kunde spela Vilda. Vi ordnar två olika castingtillfällen onsdag 4 april kl. 15-19 samt lördagen 7 april kl. 11-18.

Castingen kommer ta cirka 15 minuter per barn. Plats för castingen meddelas senare.

Anmälan görs till: moilo.finland@gmail.com

Till anmälan vill vi gärna ha ett nyligen taget foto på ert barn samt information om tidtabeller för sommaren (resor eller dylikt). Vårdnadshavare behöver medverka vid tillfället.

Vilda handlar om de stora sakerna i barnets liv

Vilda första gången handlar om den viljestarka och kreativa Vilda som bor med sin pappa.

Då hon upplever saker för första gången, som att sova över hos en kompis, gå till tandläkaren, få löss eller ha en barnvakt, så blir hon lite ängslig.

Då försöker hon lösa saken på sitt eget sätt och ibland går det tokigt, men hon går alltid stärkt ur situationen.

Serien har som målsättning att avdramatisera händelser som kan vara stora och ibland lite skrämmande för små barn, fundera på dem, ha möjlighet att diskutera dem.

Barnen uppmuntras att dela sina erfarenheter. Då känns det inte lika skrämmande mer.

Då serien visas i BUU-klubben kommer vi att sända ut frågor till daghem som underlag och stödmaterial. Serien planeras bli cirka 20 x 7 minuter och preliminär sändning i BUU-klubben är våren 2019.

Vid frågor kontakta Sofie Häkkinen, telefon 050-3582723 eller per e-post: moilo.finland@gmail.com

Barn

Till Buu-klubben
Till Hajbo
Till MGP
 • BUU-appen: en lekplats att utforska i egen takt

  Vad är BUU-appen? Vad kan man göra där? Svaren finns här!

  BUU-klubbens app får ett nytt juligt utseende och ett minispel med jultema. Appeninnehåller inget material som inte är lämpligt för barn och materialet är underhållande, säger appens kodare Dan Huiko.

 • Åtta digitala färdigheter du ska lära dina barn

  Åtta tips för smartare och säkrare medieanvändning.

  Medievärlden svämmar över av material och det är svårt nog att följa med i sitt eget flöde för att inte tala om att ha koll på sina barns flöden. Här får du åtta råd på färdigheter det är bra att du lär dina barn.

 • Sluta aldrig att tala om mobbning

  Barnens egna berättelser om hur de upplevt mobbning.

  Under hösten bad Hajbo barn skicka in sina berättelser om hur de upplevt mobbning. Förvånansvärt många barn tog kontakt och berättade att de blivit mobbade och utfrysta. Många var också villiga att dela med sig av sin mobbningshistoria.

 • Hajbo vill engagera 8–13-åringarna

  Producenten Sandra Wikstrand vill skapa en dialog.

  – Vi vill skapa en dialog och vara en källa till inspiration i 8-13-åringarnas vardag, och därför jobbar vi webben och nätet först, säger producenten för Hajbo Sandra Wikstrand på Svenska Yle.

 • Kocka på

  Matglädje för småbarn

  Här får du många roliga tips på vad man kan kocka tillsammans med barn.

 • Bärtil vill inspirera 3–7-åringen till lek

  Monica Vikström-Jokela skapade Bärtil för över tio år sedan.

  – Genom att identifiera sig med Bärtil och Isa Gris ska barnen få inspiration till lek och tips på hur vardagskonflikter kan lösas, säger manusförfattaren Monica Vikström-Jokela om figurerna i Bärtil, Svenska Yles långlivade småbarnsfavoriter.

 • 20 år med BUU-klubben

  BUU-klubben fyller 20, får sin trettionde programledare.

  Under sina tjugo år har BUU-klubben utvecklats till en central svenskspråkig platform för barn i Finland. BUU-klubben stärker barnens identitet och lotsar dem både in i vardagens mysterier och ut i världen.

 • Glada lekstunder med BUU-klubbens nya app

  BUU-klubbens nya app finns att ladda ner.

  En fantasifull och lite knasig, men samtidigt trygg och bekant BUU-värld. Spelaren har sällskap av figurer ur BUU-klubben, som t.ex. BUU-stämpeln, Bärtil och Isa Gris och karaktärerna från Hittehatt. Det finns en massa att upptäcka - det mesta i världen går att dutta på och interagera med. Det finns också en uppsättning minispel för barn som hellre vill spela med mera uttalad målsättning.

Nyligen publicerat - Barn