Hoppa till huvudinnehåll

Vem ska spela Vilda i vår nya dramaserie för barn?

Flicka håller upp papper med texten "Vilda sökes"
Flicka håller upp papper med texten "Vilda sökes" Bild: Moilo / Shutterstock papper,vilda

Produktionsbolaget Moilo kommer att producera en dramaserie för BUU-klubben som heter Vilda. Serien handlar om 5-6-åriga Vilda som gör och upplever saker för första gången.

Serien kommer att spelas in i två sjok från och med den sista veckan i maj fram till midsommar (veckor 22-25 under dagstid 4 dagar/vecka) och i augusti (veckor 32-35 under dagstid 4 dagar/vecka) i huvudstadsregionen.

Nu letar vi efter en 5-6-årig flicka som kunde spela Vilda. Vi ordnar två olika castingtillfällen onsdag 4 april kl. 15-19 samt lördagen 7 april kl. 11-18.

Castingen kommer ta cirka 15 minuter per barn. Plats för castingen meddelas senare.

Anmälan görs till: moilo.finland@gmail.com

Till anmälan vill vi gärna ha ett nyligen taget foto på ert barn samt information om tidtabeller för sommaren (resor eller dylikt). Vårdnadshavare behöver medverka vid tillfället.

Vilda handlar om de stora sakerna i barnets liv

Vilda första gången handlar om den viljestarka och kreativa Vilda som bor med sin pappa.

Då hon upplever saker för första gången, som att sova över hos en kompis, gå till tandläkaren, få löss eller ha en barnvakt, så blir hon lite ängslig.

Då försöker hon lösa saken på sitt eget sätt och ibland går det tokigt, men hon går alltid stärkt ur situationen.

Serien har som målsättning att avdramatisera händelser som kan vara stora och ibland lite skrämmande för små barn, fundera på dem, ha möjlighet att diskutera dem.

Barnen uppmuntras att dela sina erfarenheter. Då känns det inte lika skrämmande mer.

Då serien visas i BUU-klubben kommer vi att sända ut frågor till daghem som underlag och stödmaterial. Serien planeras bli cirka 20 x 7 minuter och preliminär sändning i BUU-klubben är våren 2019.

Vid frågor kontakta Sofie Häkkinen, telefon 050-3582723 eller per e-post: moilo.finland@gmail.com

Barn

Till Buu-klubben
Till Hajbo
Till MGP
 • Efter #metoo - nu tar också BUU-klubben upp kroppsmedvetenhet för barn

  "Viktigt att tidigt tala om psykisk och fysisk integritet."

  Ska det överhuvudtaget gå att ändra på mönster och attityder måste man börja med barnen. Så resonerar Svenska Yles barnredaktion som nu lyfter fram frågor kring den egna kroppen, fysisk närhet och gränser. Vi ger också föräldrar verktyg att tala om de här frågorna, skriver Malin Olkkola, som är en av BUU-klubbens programledare.

 • BUU-appen: en lekplats att utforska i egen takt

  Vad är BUU-appen? Vad kan man göra där? Svaren finns här!

  BUU-klubbens app får ett nytt juligt utseende och ett minispel med jultema. Appeninnehåller inget material som inte är lämpligt för barn och materialet är underhållande, säger appens kodare Dan Huiko.

 • Åtta digitala färdigheter du ska lära dina barn

  Åtta tips för smartare och säkrare medieanvändning.

  Medievärlden svämmar över av material och det är svårt nog att följa med i sitt eget flöde för att inte tala om att ha koll på sina barns flöden. Här får du åtta råd på färdigheter det är bra att du lär dina barn.

 • Djur i tv-studion - så här kan det gå!

  Det krävs kreativitet då man regisserar spindlar och hästar.

  Det är roligt att ha djur med i barnprogram på tv. Men det krävs en hel del kreativitet då man regisserar djur som spindlar eller hästar. Nu vill vi som gör barnprogram på Svenska Yle dela de bästa berättelserna med er.

 • Glada lekstunder med BUU-klubbens nya app

  BUU-klubbens nya app finns att ladda ner.

  En fantasifull och lite knasig, men samtidigt trygg och bekant BUU-värld. Spelaren har sällskap av figurer ur BUU-klubben, som t.ex. BUU-stämpeln, Bärtil och Isa Gris och karaktärerna från Hittehatt. Det finns en massa att upptäcka - det mesta i världen går att dutta på och interagera med. Det finns också en uppsättning minispel för barn som hellre vill spela med mera uttalad målsättning.

Nyligen publicerat - Barn