Hoppa till huvudinnehåll

Vem ska spela Vilda i vår nya dramaserie för barn?

Flicka håller upp papper med texten "Vilda sökes"
Flicka håller upp papper med texten "Vilda sökes" Bild: Moilo / Shutterstock papper,vilda

Produktionsbolaget Moilo kommer att producera en dramaserie för BUU-klubben som heter Vilda. Serien handlar om 5-6-åriga Vilda som gör och upplever saker för första gången.

Serien kommer att spelas in i två sjok från och med den sista veckan i maj fram till midsommar (veckor 22-25 under dagstid 4 dagar/vecka) och i augusti (veckor 32-35 under dagstid 4 dagar/vecka) i huvudstadsregionen.

Nu letar vi efter en 5-6-årig flicka som kunde spela Vilda. Vi ordnar två olika castingtillfällen onsdag 4 april kl. 15-19 samt lördagen 7 april kl. 11-18.

Castingen kommer ta cirka 15 minuter per barn. Plats för castingen meddelas senare.

Anmälan görs till: moilo.finland@gmail.com

Till anmälan vill vi gärna ha ett nyligen taget foto på ert barn samt information om tidtabeller för sommaren (resor eller dylikt). Vårdnadshavare behöver medverka vid tillfället.

Vilda handlar om de stora sakerna i barnets liv

Vilda första gången handlar om den viljestarka och kreativa Vilda som bor med sin pappa.

Då hon upplever saker för första gången, som att sova över hos en kompis, gå till tandläkaren, få löss eller ha en barnvakt, så blir hon lite ängslig.

Då försöker hon lösa saken på sitt eget sätt och ibland går det tokigt, men hon går alltid stärkt ur situationen.

Serien har som målsättning att avdramatisera händelser som kan vara stora och ibland lite skrämmande för små barn, fundera på dem, ha möjlighet att diskutera dem.

Barnen uppmuntras att dela sina erfarenheter. Då känns det inte lika skrämmande mer.

Då serien visas i BUU-klubben kommer vi att sända ut frågor till daghem som underlag och stödmaterial. Serien planeras bli cirka 20 x 7 minuter och preliminär sändning i BUU-klubben är våren 2019.

Vid frågor kontakta Sofie Häkkinen, telefon 050-3582723 eller per e-post: moilo.finland@gmail.com

Barn

Till Buu-klubben
Till Hajbo
Till MGP
 • Vilda 5 år, unik och finlandssvensk

  Hon är huvudkaraktär i en ny serie som ingår i BUU-klubben.

  Ingen annan erbjuder finlandssvenska tv-serier där finlandssvenska småbarn känner igen sig och hör sitt eget språk. Därför visar BUU-klubben just nu två helt nya sådana: Vilda och Tandfen.

 • Dansarna för MGP 2019

  Dansarna har valts ut för MGP 2019.

  De tio dansarna har valts ut för MGP 2019. Dansarna kommer att uppträda tillsammans med finalisterna under den direktsända finalen den 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan.

Nyligen publicerat - Barn

 • Dansarna för MGP 2019

  Dansarna har valts ut för MGP 2019.

  De tio dansarna har valts ut för MGP 2019. Dansarna kommer att uppträda tillsammans med finalisterna under den direktsända finalen den 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan.

 • No Wifi: Finalist i MGP 2019

  Melvin Nordman och Oliver Svarvar finalist i MGP 2019.

  Duon No Wifi, som består av 12-åriga Melvin Nordman och 11-åriga Oliver Svarvar från Närpes, är en av finalisterna som får stå på scenen i årets MGP-final som sänds den 5 oktober 2019 i Yle Fem och på Yle Arenan.

 • Ollie: Finalist i MGP 2019

  Oliver "Ollie" Takanen är finalist i Melodi Grand Prix 2019.

  Oliver "Ollie" Takanen är 13 år och bor i Karleby. Han är en av de tio utvalda finalisterna som får stå på scenen i årets MGP-final som sänds den 5 oktober 2019 i Yle Fem och på Yle Arenan.

 • Siri: Finalist i MGP 2019

  Siri Norrgård är finalist i Melodi Grand Prix 2019.

  Siri Norrgård är en av de tio utvalda finalisterna som får stå på scenen i årets MGP-final som sänds den 5 oktober 2019 i Yle Fem och på Yle Arenan.

 • The L.A.W.: Finalist i MGP 2019

  Loke, Alvar och Wilson är en av finalisterna i MGP 2019.

  Trion The L.A.W., som består av Loke Wikström, Alvar Svartsjö och Wilson Harkke är en av de tio utvalda finalisterna som får stå på scenen i årets MGP-final som sänds den 5 oktober 2019 i Yle Fem och på Yle Arenan.

 • Valter & Asta: Finalist i MGP 2019

  Valter Klockars och Asta Sharma är finalister i MGP.

  Duon Valter Klockars och Asta Sharma hör till de tio utvalda finalisterna som får stå på scenen i årets MGP-final som sänds den 5 oktober 2019 i Yle Fem och på Yle Arenan.

 • Walter: Finalist i MGP 2019

  Walter Wilkman är finalist i Melodi Grand Prix 2019.

  Walter Wilkman är en av de tio utvalda finalisterna som får stå på scenen i årets MGP-final som sänds den 5 oktober 2019 i Yle Fem och på Yle Arenan.

 • Milla: Finalist i MGP 2019

  Milla Pirjetä är finalist i Melodi Grand Prix 2019.

  Milla Pirjetä är en av de tio utvalda finalisterna som får stå på scenen i årets MGP-final som sänds den 5 oktober 2019 i Yle Fem och på Yle Arenan.

 • Isabel: Finalist i MGP 2019

  Isabel Rautamo är finalist i Melodi Grand Prix 2019.

  Isabel Rautamo är en av de tio utvalda finalisterna som får stå på scenen i årets MGP-final som sänds den 5 oktober 2019 i Yle Fem och på Yle Arenan.