Hoppa till huvudinnehåll

Veckoslutsläsning: Din generation och påskens musik

Illustration av personer från olika generationer.
Illustration av personer från olika generationer. Bild: Miro Johansson / Yle illustration,generationer

Här kommer lite kvällsläsning inför veckoslutet:

Ni som är jämngamla, hur ser livet ut för er idag? Hur många har gift sig, hur många har dött och vad tjänar ni i medeltal? Kolla vad statistiken säger om er som är födda samma år!

Begreppet påskmusik leder lätt tankarna till Bachs passioner och Händels Messias. Men eventuellt inte så mycket mer. Julmusik finns det däremot en uppsjö av, i både kyrklig och profan tappning. Med lite fantasi och välvilja går det dock att luska fram alternativa toner även med en fläkt av påsk.

Det är ju helt sjukt, det är diskriminering, säger Christer Enqvist om sonen Daniels behandling av Fifa. Han får inte spela i Åtvidaberg på grund av Fifas regelverke. Väldigt olyckligt, menar svenska förbundet
Ha en skön långfredagskväll!