Hoppa till huvudinnehåll

VM verkar inte ligga högst på Puljujärvis lista – sommarträning med Aho lockar mer

Jesse Puljujärvi och Sebastian Aho inför hockey-VM 2017.
Jesse Puljujärvi och Sebastian Aho planerar att träna tillsammans i Uleåborg. Jesse Puljujärvi och Sebastian Aho inför hockey-VM 2017. Bild: Aleksi Alku/All Over Press Sebastian Aho,Jesse Puljujärvi

Spekulationerna kring de finländska NHL-spelarnas deltagande i VM är i full gång. Trots att Edmonton Oilers missar slutspelet verkar Jesse Puljujärvi välja Uleåborg framom VM i Danmark.

Förra våren avrundade Jesse Puljujärvi sin hockeysäsong med att spela VM. Slutresultatet blev en fjärde plats och noll poäng på åtta matcher.

Trots att Edmonton tillhörde förhandsfavoriterna före säsongen kommer Oilers att missa slutspelet med klar marginal.

Lauri Marjamäki skulle säkert välkomna Puljujärvi med öppna armar till VM-turneringen i Danmark. 19-åringen verkar ändå inte tänka alltför mycket på Lejonens öppningsmatch mot Sydkorea som spelas i Herning den femte maj.

– Vi får kolla lite senare hur det blir med VM, inleder Puljujärvi pratstunden med Yle Urheilu efter bortamatchen mot Vancouver.

– Spelarna som åker till VM missar ungefär sex veckor av dyrbar träningstid.

Puljujärvi har i år spelat 61 matcher för Oilers som resulterat i saldot 12+8. För att Puljujärvi på allvar ska slå igenom i NHL är en skadefri sommar nästan ett måste.

– Jag har operarats de två senaste somrarna vilket satt käppar i hjulen. Det skulle vara skönt att ta det lite lugnt och sedan inleda fysikträningen utvilad och fräsch.

Uleåborg istället för Esbo

Förra sommaren tränade Jesse Puljujärvi i Esbo under Raimo Summanens vakande öga. Även på den punkten kommer det att bli en förändring.

I sommar stannar han på ”hemmaplan” i Uleåborg och förbereder sig för sin tredje säsong i Nordamerika.

– Det har sina fördelar med att träna i hemknutarna. Allt är tryggt och bekant. Jag behöver inte stressa över något och det är viktig grej för mig att återvända till Uleåborg.

Puljujärvi kommer träna tillsammans med bland annat Sebastian Aho och Markus Nutivaara.

Edmonton har ännu fyra matcher kvar i grundserien. Efter den sista hemmamatchen mot Vancouver är vi säkert klokare gällande Jesse Puljujärvis vårplaner.

Läs också