Hoppa till huvudinnehåll

Cocks föll i Europaspelet – Rönnbergs målform har väckt intresse om flytt till större ligor

Nico Rönnberg.
Nico Rönnberg fortsätter att ösa in mål för sitt Cocks. Nico Rönnberg. Bild: Handbollsförbundet handboll,Riihimäki Cocks,nico rönnberg

Cocks avslutade gruppspelet i EHF-cupen med en till förlust. Nico Rönnberg har imponerat i Europaspelet och agenter kommer med förfrågningar om en flytt från Finland. Just nu säger han nej.

För en vecka sedan tog Cocks en historisk första seger i EHF-cupen i handboll borta mot RD Koper. I dag avslutade laget gruppspelet med en hemmamatch – och då blev det stryk igen.

RK Nexe från Kroatien snodde med sig alla poäng från Sjundeå efter en 22–20-seger.

Cocks förlorade därmed fem av sex matcher och är utslaget. I dag var förlustmarginalen knapp och Nico Rönnberg grämde sig.

– Jag missade själv en straff på slutet och sånt borde inte få ske. Det var små marginaler i dag, säger han till Yle.

Flytt aktuell efter 2020

Precis som vanligt var Rönnberg framträdande i Riihimäkilagets anfallsspel. Han gjorde totalt 44 mål i gruppspelet. Det har väckt intresse.

– Det har kommit nya förfrågningar från agenter.

Familjen, som bor i Karis, har fått tillökning i form av en son för sex månader sedan och därför ser Rönnberg ingen orsak att flytta på sig nu.

– Jag har kontrakt med Cocks till 2020. Efter det skulle det kunna vara rätt tidpunkt att flytta utomlands i Europa.

Resultat:

Cocks–RK Nexe 20–22 (10–14)
Cocks målskyttar: Nico Rönnberg 9, Juri Lukiantjuk 4, Viktar Zaitsau 2, Davor Basaric 2, Roni Syrjälä 1, Bojan Zupanjac 1, Aliaksandr Batjko 1.

Läs också