Hoppa till huvudinnehåll

Mäkäräinens röst borta efter världscuptiteln – säkrade ändå FM-guld

Kaisa Mäkäräinen, FM i skidskytte 2018.
Kaisa Mäkäräinen tillsammans med lagkamraterna Nastassia Kinnunen och Johanna Pykäläinen efter FM-guldet. Kaisa Mäkäräinen, FM i skidskytte 2018. Bild: Lehtikuva Kaisa Mäkäräinen

Hälsan är inte på topp efter världscupfinalen. Trots det fortsatte Kaisa Mäkäräinen att vinna när hon åkte hem stafettguldet i FM.

Kaisa Mäkäräinens säsong är på upploppet. Förra helgen säkrade hon karriärens tredje totalseger i världscupen.

I dag följde hon upp den triumfen med att fortsätta vinna. Tillsammans med lagkamraterna Johanna Pykäläinen och Nastassia Kinnunen vann Mäkäräinen FM-guld i stafett för Kontiolahden Urheilijat.

Det var en hes Mäkäräinen som gav kommentarer efter ankarsträckan.

– Jag vet inte om rösten är borta eller om någon slags sjukdom är på väg, säger Mäkäräinen enligt STT.

Åkte inte för fullt

För en vecka sedan gjorde Mäkäräinen en strålande världscupfinal i Tiumen och passerade Anastasija Kuzmina i kampen om totaltiteln.

Sedan dess har det inte känts så bra för finländskans del.

– När den mentala laddningen är förbi känns allt på sätt eller annat tufft, säger hon.

Trots det kunde Mäkäräinen kontrollera hem FM-guldet med trygg marginal. Hon var till slut 52,6 sekunder före Mari Laukkanen i Enon Kisa-Pojat.

– Jag sköt fullt i stående och det är alltid bra. Som tur är hade jag lucka ner till Mari så jag behövde inte åka för fullt på spurtvarvet.

I morgon avgörs FM-sprinten i Kontiolahti. På måndag är det masstart. Mäkäräinen hoppas hälsan tillåter en start i morgon.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport