Hoppa till huvudinnehåll

Tipsbolagets nya uniform: Lottosparkbyxan - vi samlar de bästa aprilskämten

Aprilskämt
En lottovinst att födas i Finland Aprilskämt Bild: Veikkaus lotto

Här är de roligaste aprilskämten från Finland och världen. Har du stött på något kul skämt? Eller har du rent av trillat rakt in i en aprilfälla? Dela med dig i kommentarsfältet!

Första april är en dag då man enligt tradition får luras med vänner och bekanta. Också många medier, företag och organisationer kommer med egna skämt under dagen. Vi samlar ihop årets bästa och roligaste.

Tipsbolaget Veikkaus förnyar personalens klädsel

Veikkaus har sett över sin personals kläder, och kommit fram till att det är dags för föryngring. Den här veckan tar man i bruk en sparkdräkt med lottobollsmotiv. Presidentens son har också en sådan här, säger Veikkaus.

Spårvagn till skärgården

Åbo Underrättelser rapporterar om att politiker i Pargas och S:t Karins vill bygga nya broar och en spårväg till skärgården. Enligt tidningen har de två städerna varit i kontakt med Kommunikationsministeriet för att sammanfoga planerna på nya Kustö- och Rävsundsbroar med en helt ny vision om en förlängning av den tilltänkta spårvägen.

spårvagn
spårvagn Bild: http://www.stadinratikat.fi/korttitiedostot/k18.html/Public Domain spårvägstrafik

Motionscyklar ska driva Wasaline

Enligt Ålands Sjöfart ska fartyget Wasa Express i framtiden drivas med hjälp av passagerare och 150 nya motionscyklar. Konferensavdelningen byggs om till ett gym där passagerarna får cykla en andel av resan - och resan kan naturligtvis betalas i form av trampade kilometrar.

Wasa Express på väg över Kvarken till Umeå.
Wasa Express på väg över Kvarken till Umeå. Bild: Yle/Sofi Nordmyr kvarkenfärja

Ikea lanserar ljus med köttbullsdoft

På kundernas begäran lanserar Ikea nya doftljus med köttbullsdoft. De med känsligt luktsinne kan också upptäcka en skymt av gräddsås i doften som sprids från de nya ljusen som fått namnet Köttlig.

köttbullar
köttbullar köttbulle

Jobba som ersättare för kändisvikaren Pullervo

Världsnaturfonden i Finland har lediganslagit jobb som ersättare för saimenvikaren Pullervo, som blivit känd tack vare WWF:s kamera som direktsänder klippan där vikaren ofta ligger.

Ta flyget från Helsingfors till Vanda

Malms flygplats i Helsingfors berättar om en ny flygrutt till Helsingfors-Vanda flygplats. Det första flyget avgår från Malm i dag klockan 12.00 och landar i Vanda klockan 12.05. Det är April Airlines som opererar rutten.

Hyperkänsliga handskar

Tullen berättar för sin del att man i dag har tagit i bruk hyperkänsliga gummihandskar i övervakningen av passagerarna. Handskarna är försedda med artificiell intelligens och robotteknologi. De kan känna en människas blodomlopp, om hon är nervös eller drogad.

Aprilskämt
Aprilskämt Bild: TULLI H:KI Tullen,handskar

Drakar över Tali golfplan

Tali golfplan ska täckas in under uppvärmda övertryckshallar, alltså Drakar, rapporterar Hufvudstadsbladet. Hallarna, som ska förlänga golfsäsongen, beräknas kosta flera hundra miljoner euro - och det är skattebetalarna och EU som får stå för en stor del av notan.

golf
golf Bild: Pixabay/kpgolfpro golf

Tre nya smaker av Coca-cola

Coca-cola lanserar tre nya smaker av sin populära läskedryck. De nya smakerna, som är skapade för den så kallade Instagram-generationen, är avokado, surdeg och träkol.

New-age svensexa för prins Harry

Storbritanniens prins Henry av Wales, alltså prins Harry, ska fira sin svensexa med att dricka sjögrässmoothies, joga och sjunga forna keltiska mässor. Svensexan ordnas i en retrit där boendet sker i jurtor. Det rapporterar brittiska Daily Mail.

Prins Harry och Meghan Markle poserar inför fotografer.
Prins Harry och Meghan Markle förlovade sig i november i fjol. Prins Harry och Meghan Markle poserar inför fotografer. Bild: FACUNDO ARRIZABALAGA /EPA Prins Harry, hertig av Sussex,Meghan, hertiginna av Sussex,förlovning