Hoppa till huvudinnehåll

Kvinnan som sköt tre personer på Youtubes huvudkontor tog livet av sig – inga tecken på terrorism

Poliser
På Twitter varnade polisen människor i södra San Francisco att hålla sig borta från området på grund av en pågående situation. Poliser Bild: AFP / Lehtikuva Police,YouTube,Crime

Polisen i norra Kalifornien ryckte på tisdagen, runt klockan 13 lokal tid, ut efter ett larm om skottlossning vid Youtubes huvudkontor i San Bruno.

På Twitter varnade polisen människor i södra San Francisco att hålla sig borta från området på grund av en pågående situation.

Hoppa över Twitterpostning

Nödcentralen tog emot flera nödsamtal och både polis och brandkår reagerade och evakuerade byggnaden. En insatsstyrka och helikoptrar skickades också till platsen.

Omkring 1 700 människor jobbar i huset där Youtube har sitt kontor, skriver BBC.

- Vi satt i ett möte när vi hörde människor springa eftersom golvet skakade. Först trodde vi det var en jordbävning, säger Todd Sherman som jobbar på Youtube.

Youtubes huvudkontor i San Bruno, Kalifornien.
Omkring 1 700 människor jobbar i huset där Youtube har sitt kontor Youtubes huvudkontor i San Bruno, Kalifornien. Bild: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO YouTube,San Bruno

Skyttens partner bland de skadade

Enligt nyhetskanalaen CBS är en av de tre skadade, en 36-årig man i kritiskt tillstånd, möjligtvis skyttens partner. Det rapporterar BBC.

Skytten, en 30-årig kvinna, sköt sig själv på platsen.

De amerikanska myndigheterna tror att fallet är kopplat till ett familjegräl och tror inte att det handlar om terrorism.

Källor: AFP, AP, Reuters, BBC, NBC

Uppdaterad 4.4 kl. 4:47 Med information om gärningsmannen.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes