Hoppa till huvudinnehåll

Sista socialarbetaren vid barnskyddet i Pargas sade upp sig – "Läget är katastrofalt"

Ensam nalle
Ensam nalle Bild: Nathalie Lindvall barn (familjemedlemmar),nallar,Nallebjörn,depression

Läget är katastrofalt, säger Tapani Niemi, medlem i Social- och hälsovårdsnämnden i Pargas, efter att den sista socialarbetaren vid barnskyddet i Pargas nu sagt upp sig.

Barnskyddet i Pargas får kritik från flera håll och bara för några veckor sedan skrev Yle Åboland att enheten är underbemannad, efter att flera socialarbetare sagt upp sig under en kort tid.

Nu har också den sista socialarbetaren sagt upp sig. Det bekräftar Tapani Niemi (Vf), som är medlem i Social- och hälsovårdsnämnden i Pargas.

– Läget är verkligen katastrofalt.

Nämnden kommer att ha ett inofficiellt sammanträde nu på onsdagskvällen och diskutera barnskyddet.

Man kommer att komma överens om vissa åtgärder och villkor som man vill ställa, uppger ordförande för nämnden, Merja Fredriksson (SFP).

Social- och hälsovårdsdirektör Paula Sundqvist och enhetschef Kaisu Karlsson har inte kunnat nås för en kommentar.

 • Många västnyländska företag riskerar gå omkull

  Nästan alla företag räknar med minskad omsättning.

  Permitteringar, uppsägningar och konkurser är att vänta i Västnyland. Det visar en snabb undersökning som Västra Nylands handelskammare gjorde på måndagen (30.3) bland medlemsföretagen om hur coronaviruset påverkar verksamheten.

 • Jukolakavlen arrangeras inte i sommar – enorm ekonomisk smäll för orienteringsförbundet

  Napapiiri-Jukola arrangeras i juni 2021 i stället.

  Jukolakavlen som skulle gå av stapeln i Rovaniemi i sommar blir inte av. Orienteringsklassikern flyttas fram till sommaren 2021. För förbundet betyder det hundratusentals euro i inkomstförluster. Samtidigt betyder det att bland annat Borgå får vänta ytterligare ett år på att för första gången stå värd för Finlands största idrottsevenemang.

 • Kämpa och samtidigt vara rädd - vårdpersonal förbereder sig för den påförda arbetsplikten

  Ryker semestern när den påförda arbetsplikten tillämpas.

  Den beredskapslag som är i kraft till den 13 maj ger myndigheterna mandat att tvångsinkalla personer med vårdutbildning i åldern 18-67 år. Det finns osäkerhet om vad arbetsplikten i detalj innebär. Hoppas arbetsgivare känner ansvar, fast det mesta nu tycks vara tillåtet, säger vårdfacket Tehys representant i Jakbostadsnejden.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland