Hoppa till huvudinnehåll

Hund bet ihjäl sina ägare i Hannover

Det bostadshus i Hannover där två personer dödades av en hund.
Kvinnan och hennes son bodde i det här bostadshuset i Hannover. Det bostadshus i Hannover där två personer dödades av en hund. Bild: imago/localpic/ All Over Press Hannover

Två personer har dödats av en kamphund i Tyskland. Enligt nyhetsbyrån AP hittades två personer döda i Hannover sent på tisdag kväll - en 52-årig kvinna och hennes 27-årige son.

Enligt polisen tyder allt på att deras hund hade gått till anfall mot sina ägare och bitit ihjäl dem. Polisen skriver på sin webbplats att hunden var en Staffordshire terrier.

Polisen kontaktades av dottern i familjen på tisdag kväll efter att hon inte lyckades få tag på vare sig mamman eller brodern. Hon varnade också för att det fanns en hund i lägenheten.

Hunden var känd för sin aggressivitet

När polisen kom till platsen hittades två människor döda i lägenheten - sannolikt ihjälbitna. Det är oklart varför hunden gått till anfall. Dödsorsaken utreds genom obduktion.

Hunden är känd i grannskapet för sin aggressivitet och den bar alltid munkorg utomhus. Inomhus ska hunden ha varit kopplad då den funktionshindrade modern fick besök av hemhjälpen.

Bild från den bostad i Hannover där två personer dödades av en hund.
Bild från den bostad i Hannover där två personer dödades av en hund. Bild från den bostad i Hannover där två personer dödades av en hund. Bild: imago/localpic/ All Over Press Hannover

Grannarna hade flera gånger anmärkt på att hunden skällde jämt.

Myndigheterna i Tyskland skärpte reglerna för kamphundar efter flera incidenter år 2000.

Artikeln uppdaterad 5.4.2018: Namnet på hundrasen har korrigerats.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes