Hoppa till huvudinnehåll

Niclas Westerholm blir Nashvilles tredje finländska målvakt: "Barndomsdrömmen är nu ett snäpp närmare"

Niclas Westerholm i SaiPas tröja.
Niclas Westerholm i SaiPas tröja. Niclas Westerholm i SaiPas tröja. Bild: Vesa Pöppönen / AOP Niclas Westerholm

Målvakten Niclas Westerholm har kritat på ett treårskontrakt med NHL-klubben Nashville Predators. Den i Helsingfors fostrade målvakten har under de senaste säsongerna representerat SaiPa. På fredag åker jag förmodligen till USA, konstaterade Westerholm.

Westerholm har aldrig NHL-draftats och kunde därför krita på för Nashville. Det handlar som alltid om nykomlingskontrakt, i detta fall treårigt.

Trots att det återstår två år på kontraktet med SaiPa är det oklart var Westerholm håller hus nästa säsong. Han menar själv att det är upp till Nashville att fatta beslut.

– Med stor sannolikhet fortsätter jag i Europa och gärna i SaiPa. Men tiden får utvisa, sade Westerholm på SaiPas webbplats.

Westerholm är hockeyfostrad i Helsingforsklubben Karhu-Kissat. Säsongen 2015–2016 spelade han i Nordamerika och därefter har det blivit två säsonger i SaiPa.

Åker över direkt

Under den nyss avslutade säsongen höll Westerholm främst till i A-juniorerna. Utöver det blev det fyra ligamatcher.

– Det känns bra. Barndomsdrömmen är nu ett snäpp närmare, även om det återstår en hel jobb för att ta en plats i NHL, sade Westerholm.

– På fredag åker jag förmodligen till USA för att stifta bekantskap och träna med farmarlaget Milwaukee Admirals. Vid midsommar är det dags för ett nytt läger i USA.

I Nashvilles NHL-lag bildar finländarna Pekka Rinne och Juuse Saros målvaktsparet. Utöver det har Nashville tre målvaktskontrakt. Matt O'Connors och Anders Lindbäcks kontrakt löper ut efter säsongen, medan Troy Grosenick har kontrakt även för nästa säsong.