Hoppa till huvudinnehåll

Över fem års fängelse för knivmannen i Kaskö

En polis och en polisbil syns delvis
Arkivbild. En polis och en polisbil syns delvis Bild: Emilia Malin/Yle Polis,Blåljus,brott,polisbil,utryckningsfordon,Grov stöld

Mannen som knivhögg två män i Kaskö på nyårsnatten dömdes till fem år och fyra månader ovillkorligt fängelse.

På onsdagen dömde Österbottens tingsrätt en man född i början 1990-talet för två dråpförsök, en misshandel och våldsamt motstånd mot tjänsteman.

Gärningsmannens bror försökte stoppa honom

Det var på nyårsafton som den dömde mannen kom med bil till restaurang Kung Gustav i Kaskö och hamnade i bråk med en man utanför restaurangen.

Bråket ledde till att den dömde mannen knivhögg den andre mannen. Gärningsmannens bror försökte stoppa situationen och han blev då också huggen med kniv.

En kvinna försökte komma emellan och blev då misshandlad av gärningsmannen.

Dessutom gjorde han motstånd när polisen grep honom. Han försökte sparka poliserna mot både huvud och ben.

Livshotande skador

De två männen fick livshotande skador. Kniven träffade bland annat bröstkorgen på det första offret. Den åtalades bror knivhöggs bara en centimeter från de stora blodådrorna i bröstkorgen.

Kvinnan fick lindrigare skador, bland annat blåmärken i ansiktet.

Den dömde bestrider de två dråpförsöken och menar att knivhuggningen skedde i misstag under tumultet. Han har även påstått att han inte minns något av händelsen.

Mannen döms även till att ersätta det första offret med över 7 000 euro och den misshandlade kvinnan med närmare 1 000 euro.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten