Hoppa till huvudinnehåll

Wahlström redo för ny titelfajt – osäker på motståndarens agerande

Eva Wahlström och Melissa St. Vil
Eva Wahlström ska försöka försvara sitt bälte mot Melissa St. Vil. Eva Wahlström och Melissa St. Vil Bild: Ari Lahti / All Over Press boxning,Eva Wahlström,Melissa St. Vil

Hon är inte bra på att försvara sig och då får jag mina chanser, säger Eva Wahlström om sin motståndare Melissa St. Vil inför fredagens titelmatch i Helsingfors. Matchen blir fjärde gången som Wahlström försvarar sin titel.

På fredag ska Eva Wahlström upp i ringen igen då hon ska försöka försvara sitt WBC-förbundets titelbälte i superfjädervikt mot Melissa St. Vil. Wahlström som haft bältet i nästan tre års tid skulle egentligen ha mött St. Vil i början av mars men matchen flyttades fram med en månad.

En månad har betytt mer träning men samtidigt också mer tid att studera St. Vils starka och svaga sidor.

– Hon verkar vara en sympatisk och härlig person men i ringen är hon helt annan. Där är hon aggressiv och ursinnig. Jag vet inte om det är mer en show det som hon visar nu. Jag vet inte vilken typ hon är.

– Vi har tränat mycket på att hon inte ska kunna komma för nära inpå. Hon gör stora misstag då hon försöker attackera, det är bra för hon är inte bra på att försvara sig och då får jag mina chanser, säger Wahlström till Yle inför matchen.

Eva Wahlström, gala 2017.
Eva Wahlström har försvarat sitt bälte tre gånger tidigare. Eva Wahlström, gala 2017. Bild: All Over Press Eva Wahlström

"En bra motståndare"

Wahlström har gått 22 matcher under sin proffskarriär och är obesegrad. 21 matcher har slutat i seger medan en fajt slutat oavgjort. För St. Vil som varit proffs i elva år saldot tio segrar, fyra oavgjorda och två förluster.

– Eva är en bra motståndare, hon är mästare. Det finns en orsak till att hon är mästare, hon är obesegrad så hon är bra.

– Jag kommer inte att satsa på en knockout, sker det så sker det. Jag ska bara lyssna på vad tränarens ord, boxas och vara smart, säger St. Vil.

Fredagens match i Helsingfors blir St. Vils första i Europa och hon får räkna med att publiken i Kulturhuset i Helsingfors är på Wahlströms sida.

– När jag är i ringen hör jag bara tränarens röst. Allt annat stänger jag ute, säger St. Vil.

Melissa St Vil från Haiti är proffsboxare.
Melissa St. Vil har vunnit tio matcher under sin proffskarriär. Melissa St Vil från Haiti är proffsboxare. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press boxning,Eva Wahlström,melissa st vil

Ny match på kommande?

Wahlström som innehar mästarbältet får gälla som förhandsfavorit men längre än till själva matchen vill hon inte tänka.

– Jag tänker inte så mycket på slutresultatet. Jag förbereder mig för matchen och den stunden sedan blir resultatet som det blir, säger hon.

Om Wahlström besegrar St. Vil på fredag kan det bli aktuellt med en ny titelmatch inom en snar framtid.

– Vi har pratat om en match utomlands innan sommaren, det kommer ganska snabbat så vi får se om det blir verklighet. Sedan ska jag ha sommarlov för första gången på många år. Efter det vet jag inte vad som händer, säger Wahlström.

Läs mera:

Eva Wahlström är bäst i världen trots ständiga smärtor: ”När jag slutar skratta är det slut med boxningen”

Eva Wahlström har hela tiden ont och klarar inte ens av att springa. Ändå är hon världens bästa boxare i sin viktklass och tränar tolv gånger i veckan. Ett viktigt budskap är att det alltid finns sätt, säger Wahlström som snart går ny VM-titelfajt.

Läs också