Hoppa till huvudinnehåll

Strandvall snabbast när jakten på femte guldet körde igång – följ finalpasset i Yle TV2

Matias Strandvall berättade på fredagsmorgonen att han gjort sitt som sprintskidåkare på landslagsnivå. I sin svansång visade Minken-åkaren ändå goda takter då han var snabbast i kvalet i den klassiska sprinten vid FM i Taivalkoski.

Den fyrfaldige finske mästaren i sprint, 33-årige Matias Strandvall från IF Minken slog tvåan Joni Mäki med tre sekunder.

Kolla in herrarnas kompletta resultat här.

In bland de 30 främsta tog sig också Juuso Haarala (9:a) och Toni Ketelä (12:a).

Hoppa över Twitterpostning

OS-guldmedaljören Iivo Niskanen finns också med i leken, han klockades för den åttonde snabbaste tiden.

I damernas kval höll Kerttu Niskanen den i särklass bästa farten och var över fem sekunder snabbare än tvåan Krista Pärmäkoski.

Kolla in damernas kompletta resultat här.

Andrea Julin från IF Minken hade den 13:e snabbaste kvaltiden. Den forne Kronan-åkaren Eveliina Piippo kom på 20:e plats och även Rebecca Ehrnrooth från Espoon Hiihtoseura får skida vidare i Taivalkoski när kvartsfinalerna kör igång.

Eveliina Piippo, Ruka 2017.
Piippo tävlade tidigare för IK Kronan. Eveliina Piippo, Ruka 2017. Bild: Yle / Tomi Hänninen Eveliina Piippo

Sändningen i Yle TV2 och på Yle Arenan kör igång klockan 12.50 med svenskt referat av Leif Lampenius och Glenn Lindholm.

Läs mera:

Väntat besked med oväntad tvist – Strandvall lägger av men sadlar om för långlopp i eget stall

Nu är det bekräftat. Skidåkaren Matias Strandvall sätter punkt för en del av sin karriär, men öppnar samtidigt dörren för en satsning på långlopp. Men han nöjer sig inte bara med att åka. Den 33-årige Strandvall berättar för Vasabladet att det blir åtminstone en satsning på ett år på ett eget proffsstall i långsloppscupen Ski Classics.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport