Hoppa till huvudinnehåll

Tre mål på tre minuter sänkte TPS – men Tapparas assistkung manar till lugn: ”Två segrar är ingenting”

Kristian Kuusela firar mål.
Kristian Kuusela vill inte ta ut finalplatsen i förväg. Kristian Kuusela firar mål. Bild: Jesse Karjalainen / All Over Press Kristian Kuusela

TPS ligger illa till i ishockeyligans semifinalserie mot Tappara. Den regerande mästaren vann också matchseriens andra kamp – efter några utmärkta minuter i den första perioden.

• 1–0 genom Matti Järvinen vid 11.03
• 2–0 genom Jukka Peltola vid 12.38
• 3–0 genom Henrik Haapala vid 14.23

Drömstart för Tappara – mardrömsartad öppningsperiod för TPS.

Hemmalaget tog ett tidigt järngrepp om fredagskvällens semifinal i Tammerfors och släppte aldrig in gästerna i kampen.

Haapalas 3–0-mål blev matchens sista och Tapparas effektiva minuter räckte till en andra semifinalseger. Haapala och Peltola nätade i powerplay och Tappara har gjort sex av sina sju mål i semifinalserien i numerärt överläge.

– Det är helt onödigt att gräma sig över försvarsspelet när man gör noll mål. Men vi måste bättra på vårt boxplay, det är fakta, säger TPS-tränaren Kalle Kaskinen enligt STT.

Dominik Hrachovina glänste och höll nollan med 20 räddningar. En annan matchhjälte var Kristian Kuusela som passade fram till samtliga mål.

– Vi har bara två segrar, det är ingenting. Vi fick igång laget och lyckades direkt. Vi vinner de här matcherna med hjälp av starkt arbete av fyra kedjor, säger Kuusela.

Matchserien fortsätter i Åbo på lördag och då måste TPS i praktiken öppna segerkontot för att hoppet om final ska leva. Fyra segrar krävs för avancemang.

Tappara – TPS 3–0 (3–0,0–0,0–0)

11.03 1–0 M Järvinen (Kuusela)
12.38 2–0 Peltola (Kuusela,Rantakari) PP
14.23 3–0 Haapala (Kuusela,Rantakari) PP

Målvakter:
Hrachovina 4+11+5 = 20
Setänen 9+7+4 = 20