Hoppa till huvudinnehåll

Första titeln hemma för Heynckes – nu går Bayern München för ny trippel

Jupp Heynckes.
Jupp Heynckes återvände till Bayerns bänk i höstas. Jupp Heynckes. Bild: EPA Jupp Heynckes

Tysk fotbolls stora gigant har säkrat en ny Bundesligatitel. Jupp Heynckes får därmed sätta fullt fokus på att återgå till pensionen med en ny trippel som avslutning. "Spelarna har gjort ett enastående jobb", säger Heynckes.

Med fem omgångar kvar i Bundesliga säkrade Bayern Münchens klubbens sjätte raka ligatitel. Tre poäng borta mot Augsburg räckte för den tyska giganten – och det var aldrig nära att bli darr på guldribban den här gången.

Bayern vände ett 0–1-underläge till en 4–1-seger. James Rodriguez 2–1-mål före paus blev fullträffen som spikade guldfesten.

– Vi visste att det skulle hända, men vi var tvungna att säkra det definitivt också. Det är aldrig enkelt i Bundesliga, säger Arjen Robben enligt AFP.

Födelsedagsbarnet Franck Ribery fick fira sin 35-årsdag med en till titel. Han tog sin åttonde ligatitel i Bayern och det är tangerat klubbrekord.

– Det kommer att firas ordentligt, säger fransmannen.

Tog över efter Ancelotti

Fem år efter sin förra ligatriumf fick Jupp Heynckes jubla igen. Han lämnade in pensionspappren efter titeltrippeln 2013, men när krisen var ett faktum i höstas tog han över efter sparkade Carlo Ancelotti.

– Tränaren är ansvarig för helheten, men framför allt handlar det här om spelarna. De har gjort ett enastående jobb, säger Heynckes.

När Heynckes tog över låg Bayern fem poäng efter. Nu har laget ett ointagligt försprång med fem omgångar kvar att spela.

– När jag återvände var det här inte att vänta. Laget fungerade inte till fullo.

72-åringen har chansen att fortsätta sina pensionsdagar med en ny trippel. Efter dagens avgörande i ligan kan Bayern vända fullt fokus mot tyska cupen och Champions League.

 • Många västnyländska företag riskerar gå omkull

  Nästan alla företag räknar med minskad omsättning.

  Permitteringar, uppsägningar och konkurser är att vänta i Västnyland. Det visar en snabb undersökning som Västra Nylands handelskammare gjorde på måndagen (30.3) bland medlemsföretagen om hur coronaviruset påverkar verksamheten.

 • Jukolakavlen arrangeras inte i sommar – enorm ekonomisk smäll för orienteringsförbundet

  Napapiiri-Jukola arrangeras i juni 2021 i stället.

  Jukolakavlen som skulle gå av stapeln i Rovaniemi i sommar blir inte av. Orienteringsklassikern flyttas fram till sommaren 2021. För förbundet betyder det hundratusentals euro i inkomstförluster. Samtidigt betyder det att bland annat Borgå får vänta ytterligare ett år på att för första gången stå värd för Finlands största idrottsevenemang.

 • Kämpa och samtidigt vara rädd - vårdpersonal förbereder sig för den påförda arbetsplikten

  Ryker semestern när den påförda arbetsplikten tillämpas.

  Den beredskapslag som är i kraft till den 13 maj ger myndigheterna mandat att tvångsinkalla personer med vårdutbildning i åldern 18-67 år. Det finns osäkerhet om vad arbetsplikten i detalj innebär. Hoppas arbetsgivare känner ansvar, fast det mesta nu tycks vara tillåtet, säger vårdfacket Tehys representant i Jakbostadsnejden.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport