Hoppa till huvudinnehåll

Kyllönen spurtade bäst – Kainuun Hiihtoseura vann stafettguldet

Anne Kyllönen jublar då hon korsar mållinjen.
Anne Kyllönen förde Kainuun Hiihtoseura till FM-guld i stafett. Anne Kyllönen jublar då hon korsar mållinjen. Bild: Lehtikuva Längdåkning,Anne Kyllönen

De tre medaljlagen fanns inom en sekund i damernas FM-stafett. Anne Kyllönen från Kainuun Hiihtoseura var först in på målrakan och spurtade hem guldet före Eveliina Piippo från Vuokatti Ski Team Kainuu.

Kainuun Hiihtoseura, Vuokatti Ski Team Kainuu och Hämeenlinnan Hiihtoseura. Så såg prispallen ut i damernas stafett över 3 x 5 kilometer vid FM i Taivalkoski.

De tre medaljlagen fick tidigt en lucka till de övriga i fältet och på den sista etappen var det Anne Kyllönen, Eveliina Piippo och Laura Mononen som gjorde upp om hur medaljerna skulle fördelas.

Kyllönen var först in på målrakan och hade inga större problem med att hålla undan för Piippo och Mononen. Kyllönen korsade mållinjen 0,8 sekunder före Piippo och 0,9 före Mononen.

I Kainuun Hiihtoseuras lag tävlade förutom Kyllönen också Anita Korva och Heini Hokkanen.

– Jag var lite nervös i början då jag såg vilka som skidade ankaretappen för de andra lagen men jag fick ett bra utgångsläge och hade en bra dag.

– Vi hjälptes åt att dra på den sista etappen och vi hörde hela tiden att lagen bakom kom närmare, säger Kyllönen till Yle efter tävlingen.

Bakom tättrion jagade Krista Pärmäkoski som var snabbast på den sista etappen då hon lyfte Ikaalisten Urheilijat från sjua till fyra. Hela vägen till medalj räckte det ändå inte för Pärmäkoski som gick i mål 11,6 sekunder efter Kyllönen.

Bästa FSS-lag i stafetten var IF Åsarna på 15:e plats. I laget tävlade Emelie Svenlin, Jennie Lindvall och Maarit Korpi.

Samtliga resultat från FM hittar ni här.

Resultat:

1. Kainuun Hiihtoserua 35.55,7 (Anita Korva, Heini Hokkanen, Anne Kyllönen)
2. Vuokatti Ski Team Kainuu +0,8 (Katri Lylynperä, Susanna Saapunki, Eveliina Piippo)
3. Hämeenlinnan Hiihtoseura +0,9 (Anni Kainulainen, Maija Hakala, Laura Mononen)
4. Ikaalisten Urheilijat +11,6
5. Lempäälän Kisa +17,9
6. Kontiolahden Urheilijat +48,7
---------------------------
15. IF Åsarna +3.11,3
16. IF Femman 1 +3.15,2
25. IF Minken +5.03,5
27. IF Brahe +5.31,1

Läs också