Hoppa till huvudinnehåll

Markkanen avslutar säsongen starkt – gjorde 20 poäng mot Boston

Lauri Markkanen var Chicago Bulls näst bästa poängplockare då laget förlorade mot Boston Celtics. Finländaren har gjort 20 poäng eller mer i de tre senaste matcherna.

23, 24 och nu 20 poäng. Det är Lauri Markkanens poängsaldo i de tre senaste matcherna i NBA. Finländaren gör en stark avslutning på säsongen efter envisa bekymmer med ryggen.

I nattens match mot Boston Celtics som Chicago Bulls förlorade med 104–111 var han lagets näst bästa poängplockare. Endast Sean Kilpatrick med 24 poäng var bättre i Bulls.

Bulls som för länge sedan tappade sin slutspelschans har tre matcher kvar att spela den här säsongen innan sommarlovet tar vid. Då gäller det för Markkanen att börja med träningen inför nästa säsong.

– Första prioritet för Lauri den här sommaren är mer muskelträning. Det hann han inte med förra sommaren då han draftades och spelade för Finland i EM. Han kom sent till träningslägret.

– Han har en bra kropp med långa armar och breda axlar. Här en kille som kan bygga muskler ganska så lätt, det har han också redan gjort. Vi måste se till att allt blir stabilt med ryggen, säger Chicagos tränare Fred Hoiberg till Chicago Tribune.

Förutom 20 poäng tog Markkanen också fem returer i nattens match.

Bildkälla: Ruutu+

Läs också