Hoppa till huvudinnehåll

Strandvall höll sitt löfte – gjorde säsongens första mål när VPS premiärvann

Sebastian Strandvall blev hela ligasäsongens första målskytt. VPS-kaptenen fixade ett skönt premiärkalas när Vasalaget inledde säsongen med att slå FC Inter. För SJK:s del blev det en mardrömsstart.

Det har varit mycket av familjen Strandvall i rubrikerna det senaste dygnet. I går meddelade Matias Strandvall att hans karriär som världscupåkare är över.

I dag sköt hans brorsa Sebastian Strandvall igång den inhemska ligasäsongen i fotboll med besked. VPS-mittfältaren blev hela säsongens första målskytt när han satte 1–0 mot FC Inter.

Premiären hade blivit 35 minuter gammal när Strandvall prickade in bollen till 1–0. Lagkaptenen mötte Jerry Voutilainens inspel med en bredsida och avslutade ett snabbt hemmaanfall säkert.

Sebastian Strandvall.
Sebastian Strandvall ledde VPS till premiärseger. Sebastian Strandvall. Bild: All Over Press Sebastian Strandvall,Vaasan Palloseura

Firade med bänken

Efter ligakarriärens 42:a mål rusade Strandvall rakt ut till hemmabänken för att fira med lagledaren Jouko Jokinen, som fyllde år just på premiärdagen.

Inför avspark skrev Strandvall på Twitter att det är dags att fira lite i Sandviken och det löftet höll han och resten av Vasalaget.

Hoppa över Twitterpostning

Inter hängde bra med i matchen, men precis som förra säsongen lyckades Åbolaget inte slå VPS. Det blev inte ens poäng.

Trots några hyggliga lägen spräckte man aldrig Samu Volotinens nolla. I stället skickade Juha Hakola in 2–0 med tio minuter till full tid.

– Inter var ett av vinterns bästa lag. De har väldigt farliga anfallare, men vi lyckades stoppa dem ganska bra. Jag är jättestolt över laget. Jag tror inte att många trodde att vi skulle vinna med 2–0 över Inter, säger VPS-tränaren Petri Vuorinen.

– Självklart är vi besvikna med resultatet, men det här var bara premiärmatchen, säger Inters tränare Fabrizio Piccareta.

Hoppa över Twitterpostning

VPS öppnade därmed ligasäsongen med en skön seger och får också fortsätta upptakten av ligasäsongen med att spela på hemmaplan i nästa omgång. Då kommer RoPS på besök.

Blytung start för Kautonens SJK

I dagens andra premiärmöte blev det en stor knall. PS Kemi är bottentippat, men stal alla poäng med sig från Seinäjoki och förväntade topplaget SJK.

Efter en mållös första halvlek kom matchens enda mål med en kvart kvar att spela. Julian Guevara satte bollen i nät i efterspelet till en frispark.

Efter det hade SJK:s Valid Hambo ett par jättelägen för att kvittera, men gästerna fick undan allt. Till slut stod hemmalaget bara kvar med en stor besvikelse som sällskap.

– Vi skapade tillräckligt många chanser för att vinna två matcher. Med de här lägen borde vi givetvis ha vunnit, säger SJK:s tränare Tommi Kautonen.

Kautonen har fått en riktigt tung start i nya klubben. FC Honka slog ut laget i cupkvartsfinalen och i ligapremiären blev det ett nytt bottennapp.

Med tanke på hur ofta SJK tappade tålamodet under fjolåret och sparkade tränare flera gånger om behöver Kautonen nog få in ett par segrar rätt snart.

Resultat:

VPS–FC Inter 2–0 (1–0)
Mål: 1–0 Sebastian Strandvall, 2–0 Juha Hakola.

SJK–PS Kemi 0–1 (0–0)
Mål: 0–1 Julian Guevara.

Video: Ruutu+.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport