Hoppa till huvudinnehåll

Punktering grusade Lappis pallchans – Ogier tog andra raka

Esapekka Lappi kör i en kurva
Esapekka Lappi slutade sexa på Korsika. Esapekka Lappi kör i en kurva Bild: AFP / Lehtikuva rally,Esapekka Lappi

Det blev som väntat Sebastien Ogier som vann det korsikanska VM-rallyt. Fransmannen ledde rallyt från start till mål. Esapekka Lappi hade häng på en pallplats inför den sista dagen men fick punktering.

Inför den sista dagens två specialsträckor i VM-rally på Korsika låg Esapekka Lappi på en fjärde plats i sammandraget. Finländaren som kör för Toyota hade tio sekunder upp till tredjeplatsen.

Lappis chanser att knipa karriärens andra pallplacering grusades ändå på den näst sista specialsträckan. Lappi gjorde ett misstag som ledde till en punktering och han tappade massor med tid.

– Det var helt och hållet mitt eget fel. Jag tappade fästet och slog i en kantsten, sa Lappi efter specialsträckan.

Hoppa över Twitterpostning

Lappi låg sjua inför den sista specialsträckan men var snabbast där och plockade en placering vilket gav en sjätte plats i resultatlistan. Jari-Matti Latvala avbröt rallyt.

VM-ledaren Sebastien Ogier tog sin andra raka seger och den tredje totalt den här säsongen. Ogier som tävlade på hemmaplan vann med 36,1 sekunder före Ott Tänak. Thierry Neuville slutade på tredje plats.

– Det har varit en bra helg. Jag är väldigt nöjd och vi har lyckats prefekt med bilen, den var snabbare är förra året, sa Ogier efter sin seger.

Resultat 12/12:

1. Sebastien Ogier Ford 3.36.52,7
2. Ott Tänak Toyota +36,1
3. Thierry Neuville Hyundai +1.07,5
4. Dani Sordo Hyundai +2.02,6
5. Elfyn Evans Ford +2.06,1
6. Esapekka Lappi Toyota +2.33,5

Läs också

Nyligen publicerat - Sport