Hoppa till huvudinnehåll

Veckoslutsläsning: Dagens sol-och-vårare jagar på Facebook, utbildning direkt på arbetsplatsen är utmanande för arbetsgivarna och Sipilä vill inte godkänna frivilligarbete i aktiveringsmodellen

Bild ur danska dokumenträfilmen En främling flyttar in. Regissör är Nicole Nielsen Horanyi.
Bild ur danska dokumenträfilmen En främling flyttar in. Regissör är Nicole Nielsen Horanyi. Bild: Yle/Kuvapalvelu dokumentärfilmer

Här kommer lite läsning för söndagskvällen.

Marjo Kandelins väninna miste 40 000 euro efter en romans som började via Facebook. När en amerikansk läkare, i Afghanistan, kontaktade Kandelin var hon misstänksam. Men snart började hon längta efter hans smickrande meddelanden.

Yrkesutbildningen reformerades vid årsskiftet. Arbetsgivarna är osäkra på sin roll i utbildningen. Utbildare och studerande är nöjda med reformen.

Statsminister Juha Sipilä (C) vill öka på finansieringen av de utbildningar som krävs för aktiveringsmodellen. Däremot vill han inte godkänna frivilligarbete för att undgå nedsatt arbetslöshetsförmån.

Det var hemma hos en gemensam kompis som det sade klick mellan Lina Tuominen och Belinda Wickholm. Det kom fram att båda två har diabetes typ 1 och sedan dess har de varit goda vänner som stödjer varandra när det känns svårt.

Läs också