Hoppa till huvudinnehåll

Bakslag för Lejonens VM-lag – Ristolainen avböjer enligt Iltalehti

Rasmus Ristolainen.
Rasmus Ristolainen säger "Ei kiitos" till VM. Rasmus Ristolainen. Bild: All Over Press Rasmus Ristolainen

Rasmus Ristolainens och hans Buffalo Sabres säsong tog slut i söndags när grundsäsongen i NHL avslutades. Buffalo missar som vanligt slutspelet men trots det tackar Ristolainen nej till VM.

Det är Iltalehti som kommer med nyheten om att Rasmus Ristolainen inte är på väg till VM i Danmark.

– Jag är inte på väg denna gång heller, säger Ristolainen till Iltalehti.

Tills vidare har Ristolainen aldrig spelat i Stanley Cup-slutspelet med sitt Sabres. Klubben nådde playoffs senast våren 2011.

Orsaken till att han inte vill spela i VM är förståelig.

– Under slutet av säsongen har jag spelat trots att kroppen inte varit i ordentligt skick. Det är största orsaken. Kroppen måste sättas i skick nu.

Som brukligt är kommenterar han inte desto mera av vilka slags skador han lider. Men han säger sig hoppas att han klarar sig utan operationer.

– Men den saken klarnar i samband med läkargranskningen. Jag hoppas jag kommer undan med vila, säger Ristolainen till Iltalehti.

Den 23-årige TPS-fostrade backen får fjärde mest istid i hela NHL, över 26 minuter per match.

Enligt Iltalehti förekommer det rykten som säger att backklippans relation med landslagstränaren Lauri Marjamäki eller med den övriga träningsstaben kunde vara bättre. Men det ryktet dementerar Ristolainen prompt.

– Tränarna har ingenting med mitt beslut att göra. Skadeläget är det enda som inverkar på beslutet, säger Ristolainen som samlade poängen 6+35 under sina 74 matcher den gångna säsongen.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också