Hoppa till huvudinnehåll

Döda lamm hittades i Kristinestad – polisen utreder

En polisrygg.
Arkivbild. En polisrygg. Bild: Henrietta Hassinen / Yle poliser,Centralkriminalpolisen (CKP),Polisstyrelsen,Polis,polisinrättningar,polisundersökning,Trafikövervakare,förundersökning,polischefer

Döda lamm och födande tackor i kritiskt tillstånd. Det mötte polisen i Lappfjärd i Kristinestad förra veckan. Ärendet undersöks nu som djurskyddsbrott.

Det var en person från Finlands Djurskyddsföreningars förbund som gjorde anmälan till polisen.

På betesmarken i Lappfjärd hittade personen tre döda lamm intill en tacka som var i dåligt skick. I en lada fanns en födande tacka och bredvid ytterligare ett dött lamm.

Döda djur i Lappfjärd i Kristinestad. Ägaren misstänks för djurskyddsbrott.
Ägaren misstänks för djurskyddsbrott. Döda djur i Lappfjärd i Kristinestad. Ägaren misstänks för djurskyddsbrott. Bild: Läsarbild får,lamm,djurskyddsbrott

Kriminalkommissarie John Forslund berättar att polisen larmades till platsen och att man hittade döda djur och djur i dåligt skick. En veterinär kallades till platsen.

Samma gård har tidigare anmälts för djurskyddsbrott ett par gånger. De anmälningarna ledde till en undersökning som inleddes i fjol.

Vad gäller det aktuella fallet gör Forslund bedömningen att det inte finns någon tid att förlora. Fallet undersöks som djurskyddsbrott.

Texten baserar sig på Elina Kaakinens artikel "Kuolleita karitsoja ja synnyttäviä huonokuntoisia uuhia löytyi laitumelta Kristiinankaupungissa – poliisi epäilee eläinsuojelurikosta"