Hoppa till huvudinnehåll

”Jag vill visa att jag kan” – Rasmus Schüller tillbaka i Minnesota United

Efter att inte lyckats få till det ifjol i Minnesota United, återvände Rasmus Schüller till HJK under fjolårssäsongen. Nu är han tillbaka i Minneapolis och den här gången vill han visa vad han går för.

När Rasmus Schüller för ett drygt år sedan flyttade till USA för spel i Minnesota United så blev det inte den start i det nya laget han hoppats på.

Schüller hade varit skadad under försäsongen och var inte i den form som han hade velat. När speltiden uteblev försvann självförtroendet och Schüller hamnade in i en ond cirkel.

Tillsammans med lagledningen kom man då överens om att det vore bättre för Schüller att åka hem och spela en säsong med HJK.

Comeback i Minnesota United

Nu efter en säsong i HJK är Schüller tillbaka i Minneapolis. Den här gången i kanonform med stärkt självförtroende och spelhumöret på topp.

- Jag är revanschsugen efter besöket här senast. Då visste jag att jag kan vara en bra spelare i den här ligan också och nu den här gången vill jag visa att jag är det också, säger Schüller.

Tränaren för Minnesota United, Adrian Heath, ser också en ny spelare i Schüller efter comebacken.

- Han har kommit tillbaka i mycket bättre fysisk form och mentalt också. Han vill verkligen kämpa om platsen i laget. Nu är han den spelare vi trodde vi köpte ifjol. Han har varit fantastisk så här långt den här säsongen, säger Heath.

"Tuffaste ligan jag spelat i"

Enligt Schüller är den nordamerikanska fotbollsligan den tuffaste ligan han spelat i. Klart bättre än den finska och den svenska.

Även fotbollskulturen är på växande i USA och som mest är det 70 000 åskådare på matcherna. Under säsongen hittills har Schüller spelat från start i samtliga matcher och är på gång på allvar i MLS.

- Fotboll är så emotionellt, det är som natt och dag mellan bra och dåliga dagar. Nu njuter jag av fotbollen och vill fortsätta göra det.

Mera i Sportmagasinet på onsdag kl. 19 Yle Fem och Arenan.

Läs också