Hoppa till huvudinnehåll

Liverpool är kryddan i förutsägbar Champions League-säsong – internationell fotboll under lupp i Yle Sportens podd

Liverpool besegrade Manchester City med 3-0 i första Champions League-kvarten.
Krossar Liverpool Manchester Citys Champions League-drömmar? Liverpool besegrade Manchester City med 3-0 i första Champions League-kvarten. Bild: All Over Press Liverpool FC

Lyckas Liverpool hålla undan för Manchester City och avancera till semifinal i Champions League? Det är en av frågeställningarna i det tionde avsnittet av Yle Sportens podd: Koivukangas och Vuojärvi. VPS lagkapten Sebastian Strandvall är veckans gäst.


Nio matcher återstår av årets Champions League-säsong. En säsong som inte bjudit på överhövan många skrällar.

Att Atletico Madrid och Napoli strandade i gruppspelet är nästan de enda överraskningarna.

– Jag har fler än en kompis som säger att de inte längre tittar på Champions League för att det är samma historia år efter år. Till viss del håller jag med, men å andra sidan så är det toppfotboll man bjuds på och man får se otroligt skickliga spelare.

– Och också skickliga tränare. Det är underhållande att följa med deras taktiska val i de här matcherna, säger Sebastian Strandvall.

Idel ädel fotbollsadel i semifinal?

Real Madrid, Barcelona och Bayern München har redan en fot i semifinal efter övertygande insatser i den första kvartsfinalomgången.

Också Liverpool har det väl förspänt i och med att man har 3–0 att gå på mot Manchester City.

Poddens panel är överens om att returen i Manchester är aptitretande. Kan City, som dominerat Premier League den här säsongen, vända på steken eller är förlusterna mot Liverpool och Manchester United i lördags ett tecken på att Pep Guardiolas lag har tappat formen?

– Det ska bli roligt att se hur Jürgen Klopp ställer upp sitt Liverpool. Har han förmågan att parkera bussen med sin ”gegenpress”. Är det ens möjligt, frågar sig Antti Koivukangas, som refererar tisdagens retur på TV2.

– Det lönar sig inte för Liverpool att ligga extremt lågt och jag tror inte att Klopp resonerar så heller. Jag tycker att de ska ta kampen på mittfältet som man gjorde i första mötet.

– James Milner och Jordan Henderson var fantastiska och vann många bollar. De gav inte utrymme åt Kevin de Bruyne och det kommer att vara viktigt också i returen, säger Strandvall.

Mindre förutsägbart i fotbolls-VM i sommar?

I den andra halvleken av Yle Sportens podd blickar panelen fram emot det som komma ska från och med 14 juni. Det vill säga fotbolls-VM i Ryssland.

Enligt vadslagningsbyråerna är Brasilien, Tyskland, Frankrike, Spanien, Argentina, Belgien, England och Portugal de största favoriterna.

Sebastian Strandvall poängterar att storturneringar som EM och VM alltid bjuder på överraskande resultat.

– Vi har inom VPS haft mästerskapstippningar i flera år. Jag har tippat enligt odds och tänkt att det i längden borde ge resultat. Men nej, jag har aldrig varit nära att vinna med den taktiken, säger Strandvall.

Hitta rätt i veckans avsnitt

00:00 Hej och välkomna, veckans gäst Sebastian Strandvall
03:00 Champions League-kvartsfinalerna nu halvvägs
18:26 Allmänt inför fotbolls-VM
25:31 Om Ryssland som VM-värd
30:22 Sebastian Strandvall om Irans VM
33:41 Tre frågor: Bruce Springsteen, Mikael och albumminnen

Vad handlar det om?

Yle Sportens podd: Koivukangas & Vuojärvi produceras av redaktionen och det är främst Antti Koivukangas och Christian Vuojärvi som håller i snacket.

Varje vecka medverkar dessutom en gäst – antingen från redaktionens egna led eller från andra håll från idrottsvärlden.

Poddens utgivningsdag är måndag och den finns tillgänglig på Yle Arenan och iTunes.

Tidigare avsnitt

Läs också