Hoppa till huvudinnehåll

Niinistö: Finland fördömer bruk av kemiska vapen

Sauli Niinistö
Sauli Niinistö Bild: Derrick Frilund / Yle Presidentvalet i Finland 2018,val (samhälleliga händelser),Sauli Niinistö,Samlingspartiet,Finlands president

Republikens president Sauli Niinistö är mycket oroad för läget i Syrien och för det påstådda bruket av kemiska vapen.

I ett uttalande på måndagen säger presidenten att de senaste dagarnas nyheter från Syrien igen har varit mycket upprörande. Tiotals oskyldiga människor har dödats i östra Ghouta och det är uppenbart att kemiska vapen har använts, säger presidenten.

- Finland fördömer å det skarpaste bruk av kemiska vapen i alla situationer. Det långvariga kriget i Syrien har orsakat enormt mycket mänskligt lidande, och de senaste dagarnas utveckling hotar också fredsläget i världen, säger president Niinistö.

- Veckoslutets händelser måste redas ut i grunden, säger presidenten och hoppas på förhandlingar för att lugna ner läget.

Läs mera:

En bild tagen ur Vita hjälmarnas video visar barn som får andas syrgas efter det som sägs ha varit en giftgasattack i Douma på lördag kväll.

Trump hotar med hämnd för kemvapenattacken i Syrien - lägger skulden på "djuret Assad" och Putin

USA:s president Donald Trump fördömer den misstänkta kemvapenattacken i Syrien och lägger skulden på Ryssland, Iran och Assad.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes