Hoppa till huvudinnehåll

Pukki i grym form – gjorde tre mål i danska ligan: "Vi spelar riktigt bra fotboll"

Teemu Pukki, Bröndby
Teemu Pukki tremålsfader för Bröndby (arkivbild). Teemu Pukki, Bröndby Bild: All Over Press Teemu Pukki,Brøndby IF

Teemu Pukki är i grym form i den danska fotbollsligan. I söndagskvällens omgång gjorde han tre mål på mindre än en timme. – Vi spelar riktigt bra fotboll för tillfället, säger Pukki.

Bröndby vann över AC Horsens med 5–1 och Teemu Pukki gjorde tre av matchens mål: 1–0 efter 23 minuter, 2–0 efter 28 minuter och 4–0 efter 55 minuter.

När matchuret visade på 59 minuter blev Pukki utbytt. Lagkamraten Paulus Arajuuri spelade 90 minuter för Bröndby som toppar tabellen i danska Superligan.

– Det känns bra nu och vi spelar riktigt bra fotboll för tillfället, säger Pukki på klubbens webbplats.

Tävlar om målskyttesegern

Pukki har gjort 15 mål i Superligan den här säsongen, en mängd som ger honom en tredje plats i ligans skytteliga. FC Nordsjællands Emiliano Marcondes leder med 17 fullträffar.

– Jag är självklart glad. Jag har inte satt upp några mål men det återstår ännu åtta matcher så visst kommer det chanser till flera mål, säger Pukki.

Höstsäsongen 2017 lyckades Pukki sju gånger i målskyttet på 19 matcher. På det här årets sida har han satt åtta baljor på nio matcher. Något som Brøndby-tränaren Alexander Zorniger gläder sig över.

– Han har varit mycket bättre än i höstas, säger Zorniger.

Också i övrigt var kvällen lyckad för Bröndby, som enligt uppgift spelade sin 22:a match i rad utan förlust, vilket är nytt rekord i Superligan.