Hoppa till huvudinnehåll

Raseborgarna ger tummen upp för kommunala hälsovården - men önskar mera tjänster digitalt

Tre rutor man kan kruxa för antingen med ett missnöjt ansikte eller med ett mittemellan ansikte eller ett nöjt ansikte. Rutan med ett glatt ansikte kruxas för.
Raseborg gjorde en enkät bland dem som besöker hälsocentralerna i staden. Tre rutor man kan kruxa för antingen med ett missnöjt ansikte eller med ett mittemellan ansikte eller ett nöjt ansikte. Rutan med ett glatt ansikte kruxas för. Bild: Mostphotos Formulär,service,satisfaction,Enkät,skriftlig kommunikation,evaluation

Det ska gå att boka läkare och hälsovårdare i Raseborg via nätet. Bland annat det lovar staden efter en enkät bland invånarna.

Raseborg frågade invånarna vad de tycker om hälsostationerna. De 262 invånare som svarade på enkäten är för det mesta nöjda med hälsostationerna.

Men det finns önskemål om förbättringar.

Invånarna önskar mera digitala tjänster och längre öppethållning.

Staden lovar förbättringar

Från Raseborgs stads sida säger man att man senare i år kommer att ta i bruk tidsbokning via nätet och man planerar en chattjänst.

Det ska också finnas vårddirektiv i elektronisk form.

Äldre man använder en bärbar dator.
Många vill sköta sina ärenden bekvämt via datorn utan att behöva ringa. Äldre man använder en bärbar dator. Bild: Mostphotos / lev dolgachov man,bärbara datorer,informationsteknik,åldringar,internet,pensionärer,Pensionär,datorer,databrott,bedrägeri,glasögon,arbete,ansökningar,elektroniska tjänster,näthandel,digitalisering

Ekenäs hälsostation har man inlett ett försök med längre öppethållning tre dagar i veckan.

När det gäller läkarbristen är det ett problem i hela landet och något man jobbar med, säger man från stadens sida.