Hoppa till huvudinnehåll

Starkast i Finland – Susanna Törrönen lyfte 133 kilogram från bänken

styrkelyftaren Susanna Törrönen
Susanna Törrönen förbättrade igen det finska rekordet i styrkelyft. styrkelyftaren Susanna Törrönen Bild: Yle bänkpress,susanna törrönen

Styrkelyftaren Susanna Törrönen förbättrade sitt eget finska rekord i klassisk bänkpress i SFI-mästerskapen i Nykarleby: det nya rekordet är nu 133 kg.

Vid SFIM i Nykarleby förbättrade den 20-åriga Susanna Törrönen igen den öppna klassens finska rekord, den här gången till 133 kg – ett resultat som samtidigt är alla tiders bästa inhemska damresultat i klassisk bänkpress.

I det första lyftet klarade hon 130,5 kg och i det andra 133 kg. Det tredje lyftet på 135,5 kg klarade hon däremot inte. På träning har hon enligt uppgift klarat till och med 143 kg.

Under de senaste fem åren har Törrönen som representerar IF Sibbo-Vargarna förbättrat öppna klassens finska rekord i viktklassen under 84 kg från 100 kg till 133 kg.

Öppna Instagram-inlägget

Resultatet var samtidigt inofficiellt världsrekord i juniorklassen U-23. Följande chans att officiellt förbättra världsrekordet (som för tillfället ligger på 125 kg) får Törrönen vid VM i klassisk bänkpress i Vanda den 19 maj.

Resultaten från SFIM i klassisk bänkpress i Nykarleby 7.4.2018.

Läs också