Hoppa till huvudinnehåll

Förbundspennan: Stafettkarnevalen på turné – goda förutsättningar för lysande helg i Åbo

Stafettkarnevalens maskotar
I fjol arrangerades Stafettkarnevalen i Esbo. Stafettkarnevalens maskotar Bild: Yle/Björn Karlsson Stafettkarnevalen,maskotar,stafettkarnevalen2017

Stafettkarnevalen har sedan 2016 varit på turné i Svenskfinland. 2016 var vi i Vasa och 2017 i Esbo. I år kommer karnevalen för första gången att arrangeras i Åbo.

Eftersom det handlar om en helt ny karnevalsort, besökte representanter från organisationskommittén Åbo redan under sommaren 2016. Det är alltid en utmaning att komma med karnevalen till en ny ort och en ny arena.

Till vår stora glädje har Åbo stad och dess representanter varit mycket välvilligt inställda till Stafettkarnevalen. Paavo Nurmi-stadion är dessutom som gjord för en Stafettkarneval med 10 000 deltagare.

Även vår lokala huvudarrangör och samarbetspartner ÅIFK har med stor iver tagit itu med arrangemangen. Det finns med andra ord mycket goda förutsättningar för att årets Stafettkarneval kommer att bli ett lysande evenemang som sammanför den finlandssvenska skolungdomen i idrottens och glädjens tecken.

Intresset stort bland frivilliga

Till vår stora glädje har intresset för att ställa upp som frivilligarbetare varit stort i Åbo med omnejd. Jag vill redan nu tacka de som ställt upp och anmält sig till karnevalsveckoslutet.

Utan den insats, som funktionärerna gör för Stafettkarnevalen och skolungdomens väl, skulle det vara omöjligt att arrangera en karneval. Tusen tack!

Samarbete med landskampen mot Sverige

Stafettkarnevalen har även inlett ett samarbete med Finlands Friidrottsförbund. Skolidrotten och Stafettkarnevalen kommer i år under landskampen mellan Finland och Sverige i Tammerfors att synliggöras.

Tanken är att två lag från Stafettkarnevalen, två lag från finska Viestikarnevaali och två skollag från Sverige ska löpa en dubbel svensk mixed stafett under landskampen.

Välkomna till Åbo

Jag vill ta tillfället i akt att välkomna skolungdomen till årets Stafettkarneval den 18 och 19 maj på Paavo Nurmi-stadion i Åbo.

Vi uppmanar publiken att ta del av den idrottsliga glädjen genom att ta sig till stadion till fots eller med cykel.

Hoppas se er alla under karnevalsveckoslutet i Åbo!

Jan-Erik ”JEJE” Eklöf
Verksamhetsledare

Läs också

Nyligen publicerat - Sport