Hoppa till huvudinnehåll

Nästa tunga besked för Lejonen: Barkov ställer inte upp i hockey-VM

Aleksander Barkov.
Aleksander Barkov gjorde en kanonsäsong i Florida. Aleksander Barkov. Bild: All Over Press Aleksander Barkov

Aleksander Barkov kommer inte till Danmark. Efter en lång säsong vill Florida Panthers att stjärncentern vilar, säger klubbens general manager.

Det var inte speciellt oväntat, men här kommer ett nytt, tungt besked för Lejonen inför hockey-VM i maj.

Florida Panthers viktige center Aleksander Barkov är inte tillgänglig för spel i Danmark. Barkov, som missade de två sista grundseriematcherna på grund av en axelskada, avslutar säsongen i och med att Panthers inte spelar i Stanley Cup-slutspelet.

General managern Dale Tollon uppger att det inte handlar om någon värre skada utan om att finländaren ska vila, skriver Panthers-reportern Jameson Olive på Twitter.

Hoppa över Twitterpostning

Barkov har sin bästa NHL-säsong bakom sig. På 79 matcher noterade centern 27+51=78 poäng.

Tapparaprodukten har senast spelat i VM 2016. Då tog sig Finland till final och knep silver. Hans senaste landslagsframträdande är World Cup hösten 2016.

Lejonen inleder vårens VM mot Sydkorea den 5 maj.

Skadad Koskinen tackar också nej

Då kommer inte heller Mikko Koskinen att spela. SKA S:t Petersburgs målvakt – en av de bästa målvakterna som håller till i Europa – säger till Iltalehti att en skada sätter stopp.

Mikko Koskinen, VM 2016.
Mikko Koskinen kommer inte till Danmark. Mikko Koskinen, VM 2016. Bild: All Over Press Mikko Koskinen,Finlands herrlandslag i ishockey,Världsmästerskapet i ishockey för herrar 2016

Han har dragits med den sedan OS-turneringen i februari.

– Skadan kräver åtminstone några veckors vila och förhoppningsvis är allt i skick efter det. Jag kunde spela för fullt under slutspelet genom att käka värkmedicin. Nu kommer ett bra läge att få allt i ordning och sedan börja träna för nästa säsong.

Koskinen har också spelat i VM senast för två år sedan.

21.50: Artikeln uppdaterad med Mikko Koskinens besked.

Läs mera:

VBL: Osala tackar nej till VM-spel: ”Är psykiskt slut”

Det blir inget tredje VM för Oskar Osala. Den kontraktslöse trettioåringen har avböjt medverkan i Lejonen och ska bestämma sig var han vill fortsätta karriären. En fortsättning i Ryssland är så gott som utesluten, säger han till Vasabladet.

Läs mera:

Barkov tveksam, Raanta ett överraskningsnamn – här är NHL-finländarna som nu kan förstärka Lejonen

Rasmus Ristolainen, Jussi Jokinen och Markus Granlund tackar nej, men det finns fortfarande en drös NHL-finländare som kan förstärka VM-lejonen i maj. Yle Sporten listar spelarna som kan bli VM-aktuella efter att grundserien i NHL tagit slut.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport