Hoppa till huvudinnehåll

Se video: Mark Zuckerberg grillas av den amerikanska kongressen

Facebooks högsta höns Mark Zuckerberg ställer sig på tisdagen framför den amerikanska kongressen.

Han väntas förklara utnyttjandet av 87 miljoner Facebookanvändares personuppgifter i det amerikanska presidentvalet 2016.

Zuckerberg har redan levererat ett skriftligt vittnesmål där han bad om ursäkt för att Facebook inte gjort tillräckligt för att stoppa missbruk av användarnas personuppgifter.

Läs mera:

Facebook har länge lovat ta bättre hand om användarnas data – nu ska Mark Zuckerberg förklara för kongressen hur 87 miljoner användares uppgifter kunde läcka

Facebooks vd och grundare Mark Zuckerberg vittnar inför USA:s kongress den här veckan. Han kommer bland annat att tvingas förklara hur det var möjligt att data om 87 miljoner Facebook-användare kunde läcka ut, och vad bolaget kommer att göra för att förhindra liknande problem i framtiden.

Läs mera:

Zuckerberg ber om ursäkt för Facebookskandalen: Det var mitt fel

Facebooks grundare och vd Mark Zuckerberg tar på sig skulden för att facebookanvändares uppgifter har använts på ett felaktigt sätt.

Läs mera:

#deletefacebook trendar på internet – men lyder vi, och bryr Zuckerberg sig?

Att folk är upprörda med Facebook just nu är en underdrift. Efter att det kom fram att företaget låtit 50 miljoner användares information läcka är hashtaggen #deletefacebook populär över hela världen.