Hoppa till huvudinnehåll

"Var som ett åskoväder" – Klopp är förberedd på anstormning från Man City i CL-returen

Pep Guardiola pratar om att en perfekt match krävs. Trots ett strålande utgångsläge hissar Jürgen Klopp varningsflaggan inför returmötet i Champions League. ”Vi måste vara förberedda på att det smäller till”, säger Liverpools tränare.

Många gnuggade sig nog i ögonen förra veckan. Den helt överlägsna Premier League-ettan Manchester City kom till Liverpool och blev överkört i den första Champions League-kvartsfinalen.

Efter 3–0 i bagaget från Liverpool fyllde City på med att tvingas ställa in titelfesten i ligan i lördags. Manchester United sköt fram guldfirandet efter att City tappade sin 2–0-ledning till förlust.

För första gången på hela säsongen har City noterat två nederlag i följd. Med kvartsfinalreturen mot Liverpool i kväll kunde tajmingen för säsongens sämsta form knappast vara sämre.

– Jag vet inte om spelarna har påverkats mentalt. Men om vi inte är kapabla att hantera det här, är det en nyttig läxa för framtiden. Det här är ett test. Fotboll är precis som livet en utmaning, säger Citys tränare Pep Guardiola enligt BBC.

Imponerades av Citys spel

Guardiolas motståndartränare Jürgen Klopp konstaterar kort att Citys förra vecka visar att spelarna är människor. Han förväntar sig inget annat än en holmgång på Eastlands i kväll.

– Vi måste nå max igen och vara förberedda på att det smäller till. Vi leder halvvägs, men det är inte mer än så.

Jürgen Klopp.
Jürgen Klopps Liverpool har ett kanonläge att ta sig till semifinal. Jürgen Klopp. Bild: EPA Jürgen Klopp

Klopp såg Machesterderbyt i lördags och medger att City var fruktansvärt bra i första halvlek. Laget ledde med 2–0 i paus, men det kunde lika väl ha stått 5–0.

– Det var som ett åskoväder.

Dödssynd att lägga sig på försvar

Nu väntar ett andra möte mellan två lag där styrkorna ligger i anfallsspelet. Både Man City och Liverpool har öst in mål under säsongen.

Klopp, som hoppas att Mohamed Salah är redo för spel i returen, erkänner att det vore en dödssynd att försöka försvara sig fram till avancemang. Senast ”Reds” besökte City blev det storstryk, 5–0.

– Citys kvalitéer var solklara då, men det finns inget prickfritt lag. Vi vet att de kan släppa in mål.

– Vi har nittio minuter på oss och allt kan hända. Vi kan bara ge det ett försök. Vi har visat i varje match att vi kan skapa lägen, säger Guardiola.

Kvällens kvartsfinalretur startar klockan 21.45 och sänds i TV2. Antti Koivukangas refererar på svenska.

I aftonens andra Champions League-kvartsfinal möts Roma och Barcelona. Spanjorerna leder med 4–1 inför returen på bortaplan.

Läs mera:

Koivukangas: Intrikat uppförsbacke när Pep skall försöka trumfa Klopp

Även om historiska data i praktiken pekar på att matchparet mellan Manchester City och Liverpool redan är avgjort är det just utgångsläget som gör kvällens Champions League-möte till en sådan godbit, skriver Yle Sportens Antti Koivukangas.

Läs också